Хороскопите по китайската астрологична система са традиционни за източно-азиатския регион.

...
Хороскопите по китайската астрологична система са традиционни за източно-азиатския регион.
Коментари Харесай

Китайски хороскоп за 2018-а разкри какво ни чака: Влизаме в годината Кучето - преобразяваме се тотално!

Хороскопите по китайската астрологична система са обичайни за източно-азиатския район. А през днешния ден от тях се употребяват всевъзможни националности, разкрили друг, само че прецизен взор към въздействията в нашия свят, написа girl.bg. Китайската астрология е с 5-хилядолетен стаж. Далеч преди новата епоха до нея са се допитвали с почитание властници и богати търговци. Възникналите на запад системи преглеждат удобните и неподходящите въздействия на планетите върху ориста и всекидневието на индивида. Древните китайци наблюдават подемите и спадовете на естествените ритми, свързани с цикличността на деня и нощта, сезоните, приливите и отливите, лунните етапи и така нататък

Астрономическият зодиак дели годината на 12 елементи, Източният се базира на 12-годишни цикли. Зодиите се изреждат, властвайки по една цялостна година.

Всяка година се ръководи от собствен знак-животно. Този знак носи лекост в избрани области и уроци – в други. Знакът на настоящата година влиза в разнообразни взаимоотношения с останалите знаци. Така годината има един образ за родените в Петел и напълно друг – за Драконите да вземем за пример.

Съотношението сред знака на настоящата година и рожденият знак слага отпечатък върху всичко – бизнеса, финансите, персоналните връзки, любовта, здравето и така нататък

Естествено, родените в една и съща година, нямат еднакъв житейски път. Както западните системи работят с часа и минутата на раждане, с цел да индивидуализират до дъно планетарните въздействия върху съответния човек, по този начин при китайците се регистрира личният знак на месеца, деня и часа. Така се стига до композиция от 4 животни, хармонията и спорът сред които чертаят образа на дадената човешка персона.
Китайската астрология се отнася еднообразно съществено към огромните житейски събития и към ежедневните „ дребни “ проблеми. Тя дава инструкции и за огромни неща като брака, и за дребни като готвенето за обяд.

Кога стартира китайската година?

Родените сред март и декември дефинират зодията си без усложнение. Но 1/6 от популацията – родените през ян./ февруари, може да се заблудят, в случай че не са осведомени с китайската система.

Китайската астрономическа година стартира на 4 февруари, в деня ли чун (началото на пролетта). Знакът на родените на 4 февруари и нататък, подхожда на знака на календарната година. Родените от 1 януари до 3 февруари в това число са под въздействие на знака на миналата календарна година.

Пример: роденият на 4.02.2009 година е Бик, само че роденият ден по-рано – на 3.02.2009 година, е Плъх. На 3 февруари 1961 година към момента е година на Плъха (1960 г в таблицата), а на 4 февруари е към този момент година на Бика. Ако сте родени сред 1.01 и 3.02, просто в таблицата търсете миналата година.

Датата 4 февруари е възприета като общоприета за разграничение на зодиите. Но те могат да бъдат избрани още по-точно посредством информация на коя дата е настъпила съответната година.

2018 – Година на Кучето

Китайците посрещат новата година на друга дата – тя „ варира “ съгласно лунния календар. В интернет има таблици за години напред. Често тези дати се възприемат и като точка на промяна на зодията. Така да вземем за пример по традиция изпращаме 2017 на 31 декември, само че Кучето – господарят на 2018, ще изчака. Огненият петел, оцветен в алено, ще отлети на 16 февруари.

Написаното по-надолу ще ви ориентира да се подготвите за идващата 2018, с цел да привлечете оптимален триумф и благоденствие и да се възползвате по най-хубав метод от положителните й аспекти и да парирате въздействието на неподходящите.

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всевъзможни предсказания и пророчества

Каква е Годината на Кучето


През 2018-а идва Земното Куче, чийто цвят е жълт, а стихията – земя. След 2016 и 2017, в този момент пристрастеностите минават на втори проект. Почвата е по-плътна, тя носи мир и успокоение на мястото на вилнеещите горещи усеща и страсти. Това ще се отпечата върху всичко: политика, кариера, здраве, персоналния живот и даже върху природата.

Кучето е 11-я знак от 12-годишн. цикъл на източния календар. То се асоциира с силата „ ян “ и детайла „ метал “. Съответстващият му знак от западния зодиак е Водолей.

Кучето символизира:
Положителни черти – почтеност, сърдечност, неустрашимост, отговорност, целенасоченост, принципност, надеждност, твърдоглавие, само че и
Негативни черти – безпокойствие, вулгарност, нерешителност в себе си, самокритичност.

Характеристика на годината
За да притеглим богатства през 2018-а, дано се приготвим за идването й от по-рано и да опознаем характера на на нейния държател. Нравът на Кучето не е елементарен. Той е комбиниране на ред крайни характерности. Кучето е почтено, благородно, отзивчиво и упорства в поставените цели. Но в това време то е мързеливо и реакциите му не са предсказуеми.

Като цяло невисокосната 2018 би трябвало да ни донесе естетика, непоклатимост, умиротворяване и успокоение. Време за преустановяване на войни, опълчване, спорове – на международно и на персонално равнище. Периодът удобно ще повлияе развиването на международната стопанска система, а също и стопанската система на множеството страни.

Пренесено в персонален проект, 2018-а е година на съединяването и обединяването на силите. Източният хороскоп преглежда 2018 като удобна за сливане на персоналните ориси – основаване на постоянни връзки и здрави, ползотворни фамилни връзки.

Как да посрещнем годината на кучето
В компания. Това ще притегли на ваша страна жълтото Куче още през цялото време, даже преди то да влезе във притежание. Целият интервал подготвя към другарство и ще поддържа публичния живот и общуването.

Облечете се в комфортни облекла със земни цветове – кафяво, зелено или жълто във всевъзможни техни нюанси, с цел да влезете в синхрон с новите сили.

Ето и хороскопа за всички китайски зодии

Плъх

2018-а ще е ползотворна за Плъха, в случай че той се откаже от навика си да употребява своето омагьосване за користни цели. Жълтото Куче обича всичко да е почтено и няма да толерира интриги и секрети проекти. Ако Плъха играе по разпоредбите, може да не помни за проблемите. Той има задоволително гении да реализира задачите си и по другия метод – да очарова началници и сътрудници с професионализъм, а не с благи очи.

През 2018-а на Плъховете се дава опцията да разширят кръгозора си. Но добре е техните стремежи да съвпаднат и с опциите им

Неуверените в себе си Плъхове благодарение на Кучето имат късмет да намерят половинка в интернет – в уеб страниците за запознанства техните профили ще изпъкват.

По принцип на Плъха не са му нужни пари, с цел да наподобява добре. Парите в джоба му доставят задоволително лъчение. Финансово ще бъдат постоянни и изобилни. Винаги в курса на събитията, те ще надушват преференциални покупко-продажби, ще включват удачни контракти и ще притеглят благополучие.

Бик
Годината на Кучето носи голям брой позитивни трендове за Бика. Трудности ще има, само че Бикът ще ги преодолява с чест и за следващ път ще потвърждава своята автономия. Нищо няма да го откаже от желанията му. Плодовете от напъните му ще дойдат, въпреки и по-бавно.
Не единствено в работата, само че и в фамилията начинанията малко ще буксуват. Но Биковете, които не се откажат, ще реализиран задачите си. Липсата на бърз резултат няма да се отрази на качеството.

Няколко значими съвета за Бика: в професионалните каузи не разчитайте на помощ в профил. Оглеждайте се за нови познанства, които в предстоящ миг ще бъдат от изгода. Бъдете подготвени за пътувания – през 2018-а те ще бъдат доста. Внимавайте за външния си тип и не забравяйте, че постоянно посрещат по облеклата.

В годината на Кучето Биковете ще проявят гениите си и ще бъдат подкрепени да вземат решение проблемите си. Жълтото Куче ще оказва помощ за превъзмогване на трудностите.

На любовния хоризонт има ярки и незабравими срещи. Те ще се задълбочат, щом Бикът се откаже от своята властност. Господарят на 2018-а ще подкрепи основаването на нови връзки, само че и Бикът би трябвало да се постарае.

Тигър
2018-а е благосклонна към Тигрите и ще понижи до опция техните проблеми и грижи. Кучето се грижи за спокойствието и мира. То ще внесе този детайл и в бурния живот на огромните котки.

Жълтото Куче пази от неприятности, а Тигърът доста се нуждае от сходен покровител. Тигърът ще бъде приветлив на Кучето със своята откровеност и неприкритост. Така той ще получава най-много облаги от силите на годината, без изключително да трансформира характера си.
Но както казахме, през 2018-а лъжците и мошениците не дремят. Тигрите също да слушат и имат вяра на интуицията си и да внимават да не бъдат подведени.

В годината на Кучето на някои котки ще се прище да облекат костюм на предприемач. Няма нищо по-лесно – той им отива и ще донесе богатства, стига сами не се откажат от самодейността си.

В любовните каузи 2018-а носи триумфи на Тигрите. Ловци по природа, огромните котки ще ловят поклонници като мухи, ще манипулират сполучливо и ще пораждат въздишки. Но за основаване на същински връзки, по-добре Тигрите да се откажат от операциите. Кучето ще следи за честността и в тази сфера и няма да подкрепя измамите.

За фамилните Тигри годината е богата на пътешествия. Няма да са доста дните, в които да стои вкъщи и да бездействате.
Финансовата обстановка на Тигъра по времето на Жълтото Куче е нелоша. Златното ключе от дълго време лежи в джоба му, остава да откри вратата към съкровището. Ще му оказват помощ шанс и твърдоглавие, посредством които парите ще се проявят в действителния живот.

Заек
Амбициозен, само че не нападателен, благосклонен и методичен, Заекът се цели в хармонията. Затова 2018-а ще го зарадва с една приятна за него атмосфера. Кучето цени мира и спокойствието и в тази част то плува в еднакъв поток със Заека.

Кучето цени и други качества на Заека като обмислянето на риска и неговата премереност. Затова в деловия живот то ще му дава положителни благоприятни условия да осъществя пристрастеностите си и да завоюва от това. Заекът обожава комфорта и уюта, а през 2018-а той ще ги получи и ще им се любува.

Но дано Зайците не се отпускат в меките кресла и дано не потъват в обичаното успокоение, годината на Кучето е време за сполучливи каузи и дано не я проспиват.

Финансовата сфера е цялостна с изненади. 2018-а им дава шанса да проработят доста пари и то по желан от Заека метод. Енергията на годината е такава, че Зайците със затворени очи ще доближават задачите си.

Заекът ще съумява и в любовта. Очарователно творение, той ще бъде слагат на фундамент и ще бъде интензивно ухажван. Наистина, има риск да му стане скучно и да потърси нещо ново, само че пък други представители към този момент ще са се наиграли и ще търсят идилията. За фамилния Заек годината е хармонична и спокойна.

Дракон
Годината на Кучето умножава качествата на Дракона. Той може да се прицели към нова служба или ново занятие, да изкара приход от най-невероятното начинание. 2018-а му носи популярност и самопризнание, в случай че подхожда креативен и употребява гениите си.

В годината на Кучето Драконът ще съумее да реализира триумф и в любовната сфера. Той ще притегля с чара си нови поклонници и даже ще има шанса да сътвори семейство. За фамилните Дракони също идват щастливи времена. Те ще бъдат подкрепяни и ще получават помощ безусловно.
Драконите са създания самостоятелни и естествено, ще им се понрави, в случай че банковите им карти непрекъснато се пълнят с нови и нови приходи. Капиталът ще е задоволителен за прелестен живот и безконечни пътеществия. Очакват ги приятни изненади, хубави срещи и потребни запознанства.

Змия
В годината на Кучето с жълт цвят Змията може да бъде и кобра – зависи от обкръжението. Конкурентите й да внимават, както и деловите й сътрудници. Змията във всяка обстановка ще бъде 10 крачки напред и постоянно ще прави верния избор. Особени триумфи се чакат в креативните действия, където тя ще разгърне гениите си.

На любовния фронт се чакат прелестни вести. Ако досега Змията не е срещнала половинката си, Жълтото Куче ще й помогне. За фамилните Змии се отваря опция да разширят гнездото си, да създадат от дълго време неотложен ремонт, да привлекат повече уют.

Змиите са другари с парите, а в годината на Кучето финансовото им положение ще се укрепи и усъвършенства в пъти. Запасите ще набъбнат. Съвет: дано Змията се насочи към щедрост и да показа част от богатствата си. Това ще ѝ притегли още повече пари. Всичко ще върви по вода, в случай че остане вярна на характера си и държи финансовите си каузи в загадка.

Все отново Кучето ще донесе нещо извънредно за Змията – безпокойствие и нерешителност в решенията. Тя ще се колебае повече от различен път и поради това я грозят неправилни избори. Влюбените Змии ще губят убеденост в сътрудниците си, кариеристите – в своите тактики. Съветът към знака е да откри метод да бъде правилен на даденостите си и да не се поддава на нерешителността, присъща на Кучето.

Кон
В годината на Кучето Конят ще скача от наслада, ще пърха от благополучие. Идва времето да възобнови сбруята и да фризира гривата си – деловите сътрудници посрещат Коня по облеклата. Конят обожава да пътешества и Жълтото Куче му дава обилие от такива благоприятни условия. Енергията ще отпраща Коня в чести командировки и ще го пришпорва да гони триумфа. Препоръка: в гонене на кариера и достижения, дано Конят не не помни за приятелите.

Кучето ще внесе хубост и естетика в любовните каузи на Коня. Той поначало умее с лекост да се среща и да очарова, само че през 2018 обаянието му ще бъде интензивно. Ярки и прочувствени връзки, непредвидени и удивителни срещи – Конят няма да откри време да скучае в конюшнята пред тв приемника.

За фамилния Кон прогнозата също е оптимистична. Щъркелите към този момент опаковат дребни жребчета и се готвят да ги разхвърлят по адресите. Вярно, родителството няма да смъкна Коня от небосвода на звездите. Любимите им все по този начин ще изнемогват от ревнивост и ще се вършат на детективи.
Финансовата сфера е във върхова форма – почести и самопризнание ще следват Коня през 2018. Родените Кон са по рождение предприемачи, а в годината на Кучето ще преуспеят във вс. сфера, която си изберат. Настойчивост + вътрешен глас – ето формулата, която ще донесе чисто злато на Коня. Предупреждение: звездите и богатите постоянно са съпроводени от странни персони. Раздавайте на нуждаещите се и се пазете от мошеници и мними сиромаси.

Овца
През 2018 година спокойните и уравновесени Овци срещат сигурната, спокойна почва на Кучето. Тяхната свойствена дарба да вървят с дълбока убеденост по определения път, се комбинира с целеустремеността на Кучето. Точната и акуратна натура, която обича всичко да е по разпоредбите, получава още сила от Кучето – най-отявлен бранител на справедливостта. Качествата на знака се усилват и нищо чудно, че Овците през 2018 са сложени под специфична отбрана.

Съвпадът сред най-силните качества на Овцата с силата на настоящата година й печелят триумфи в съвсем всички сфери. Овцата може да не се бои от провали през 2018-а – те нямат място в живота й. Нещо повече – тя ще направи по-голяма крачка напред, след като и да било.

Овцата е идеалният асистент, секретар и персонален помощник. Но ще бъде допускана до креслото на шефа. Ще има шансове да се изкачи, да се разположи и да командва – най-малко до момента в който се отегчи.

Овцата може да мечтае и за собствен бизнес. Главното е да не отлети в облаците, тъй като хитрите съперници й дишат във врата и чакат пропуски. Обаче при неприятни условия Жълтото Куче неотложно ще стане рисков звяр и ще й окаже помощ.

2018-а е богата и на нови връзки, и на раздели, на пристрастеност и даже на сватби. За обвързаните близкото бъдеще е безпрепятствено като писта.
Предупреждение: Овците обичат разкоша, само че дано внимават с харчовете и да не се отдават на безсмислено разсипничество.

Маймуна
В годината на Кучето Маймуната ще намагнетизира поклонници. Тя постоянно наподобява като пред сесия за фешън вестник, а в този момент ще свети повече от всеки път. Предупреждение: Маймуната би трябвало да сортира ухажорите си, с цел да се избавя в точния момент от лицемерите и лъжливите персони. Купидон ще посети много Маймуни през 2018-а, а други ще бъдат посетени от щъркела.
Доброто Куче ще облагодетелства Маймуната във финансовата сфера. Небрежна към парите, тя ще получи доста блага. За благополучие, ще й се стоварят от горната страна без поръчка. За Маймуната ще остане единствено грижата вярно да се разпореди с капиталите си (което е затрудняващо за нея). Не е зле огромната сума пари да отиде в банката.

Спестовността не е качество на Маймуната, само че в случай че се вслуша в благоразумието на земното Куче, тя ще е възнаградена. Няколко пъти през 2018 ще има опция да похарчи доста пари за наслаждение – по този начин, както си обича. Защитена от мошеници във финансите, тя ще се смее и ще се радва на живота.

Петел
В годината на Кучето интензивността и енергичността на Петела ще се поограничи. По-малко ще се пъчи, както обича. И ще му е от изгода.
Внасяйки успокоение и ред, господарят на 2018 ще подреди всичко по най-хубав метод за Петела – даже директно личната му воля. Кучето ще оказва помощ във всевъзможни инициативи. И най-смелите фантазии на пернатото ще се въплатят с лекост. Но под едно изискване: в случай че по-малко споделяте проектите си с близките. Разказвайте желанията си единствено на Кучето, и то на ухо.

Но даже и нещо да обърка, Петелът си е проработил настъпването на една изобилна и плодородна година. Може да се разположи в кокошарника и да се радва на цялостния порядък в него, на цялостните хамбари със зърно и на работливите помощници.

Ярките Петли ще съумеят да се понравят и на Купидон. Годината на Кучето е цялостна със сърпрайзи. Амурчетата са в близост и стрелят единствено в подобаващите сътрудници. Ако желаете сериозна връзка – заповядайте! Ако не желаете – бягайте изобщо от любовните връзки. Семействата, основани през 2018, ще бъдат здрави, а в тях ще царува съгласие и единодушие.

Както споменахме, щъркелите обичат Жълтото Куче и през 2018 година ще посетят мнозина. Сред тях ще има и значително Петли, които ще получат здрави и симпатични бебета. Предупреждение: в фамилията Петелът демонстрира прекомерно твърдоглавие. Нека се учи на взаимни отстъпки, с цел да може доволните му близки да го вършат благополучен и удовлетворен.

С финансите обстановката е нееднозначна. Петелът с лекост богатее и нищо няма да си отхвърля. Но красивият живот е цялостен с изкушения и съблазни, на които един Петел мъчно устоява. Днес той играе в казиното, а на следващия ден е на далечно първокласно странствуване. Задачата на Петела е да се учи да управлява желанията си.

Куче
Извън подозрение е, че Кучето ще преживее една сполучлива и щастлива година. Жълтият стопанин със земна сила няма да пренебрегне своите и постоянно ще протяга лапа за помощ и за поддръжка. А по-нататък в листата попадат още магически нашийник, приказно красива барака и златна верига.

Деловите сътрудници на Кучето ще бъдат положителни и деликатни, а съперниците – неуверени и боязливи. Ето такава ще бъде идеалната конюнктура за делата на Кучето в личната му година. Зелена светлина за нови инициативи, в случай че ще и в напълно непозната сфера. Кучето постоянно души за нови благоприятни условия, ще надуши и в този момент пътищата, които се отварят пред него. Главното е да не лае на вятъра и да си повярва – тогава триумфът ще му е другар.

На любовния хоризонт изгрява дъга, на места с облаци, само че и те са бели и ефирни. Партньорите ще бъдат привлечени от честността и принципността на Кучето. 2018 е идеална за съществени връзки, за семейство и за разширението му с дечица.

Семейните Кучета ще имат безоблачни връзки с роднините, разрастващи се към все по-добро, като баснословен сън. Имат право да приберат недоверието си, да насочат нос по вятъра и единствено напред – към идеалния фамилен живот.

Щом любовта ще е безоблачна, може би проблемите ще бъдат във финансовата сфера, обезпокоително се питат неуверените Кучета. Не, успокойте се. Парите ще постъпват от всякакви страни, а вие единствено се грижете да не се разпилян. Комфортният и нехаен живот е привлекателен, само че Кучето е длъжно да се държи в лапи. В други години може да се забавлявате, само че в личната си година би трябвало да заработвате и отново да заработвате. Ще си отдъхнете през лятото – най-добре на усамотено място с доста цветя и сантиментални пътечки.

Свиня
Качествата на Свинята ще бъдат почетени уместно в годината на Кучето. 2018 година дава обещание 12 постоянни месеца – и то във всички сфери. Конкурентите й няма да смеят да се приближат. Кучето ще разгонва неприятелите и ще я пази денонощно. Приветливата Фортуна е взема Свинята под своя протекция – нейната отговорност и разсъдителност се харесва на властващите в годината сили.

Приветствайки умерения риск, годината ще носи на Свинята положителни доходи. Пачките с пари ще идват по пътя на преференциални покупко-продажби и умни инициативи. Свинята по рождение е предприемач, а в годината на Кучето още по-добре ще прояви гениите си.

На любовния фронт се чакат стихии от пристрастености и урагани от страсти. На Свинята ще й бъде невероятно да се въздържи от ярки любовни връзки. През 2018-а ще има и флирт, и постоянни връзки. На небосклона към момента няма наследници, само че и те идват. При обвързаните хора от знака родените в 2018-а деца ще бъдат здрави и доста, доста симпатични.

Финансовата обстановка във владенията на Кучето е леко комплицирана. Свинята ще печели, само че ще би трябвало да държи под непрекъснат надзор своите приходи и разноски и то с хирургическа акуратност. При положителни планове, по-нататък ще си даде разточителни удоволствия и приятни почивки.

Общо за 2018 година
През 2018-а е значим креативният метод. В изпълнителската и техническата работа даже потреблението на фантазията ще носи небивали резултати.

Годината е изключително ползотворна за интелектуалните специалности. Пред техните планове изгрява зелена светлина. Носът на дейното и работливо Куче е ориентиран към задачата. То ще поддържа с силата си и останалите, които са се устремили към личния си триумф.

В годината на Кучето със буря земя не се чакат значимо разлюляване на здравето. Кучето е закалено и няма да разреши прекомерно да се киха и кашля. Но нездравословните привички то няма да търпи, тъй като не обича да се харчат пари за цигари и алкохол.

Кучето обича да пътешества и да сменя екстериора, по тази причина то ще поддържа всеки, искащ да се извърши с нови усещания.

Приказни промени ще има и в сърдечната сфера. 2018-а ще е цялостна със срещи и запознанства. Семейните ще преживеят нов меден месец, а свободните имат късмет да открият резистентен, постоянен сътрудник.

През новия интервал ще има обилие от сватби и новородени. Двойките, които се събират под благосклонния взор на Кучето, ще разчитат на резистентен съюз. Децата, родени с силата на земното Куче ще се отличават с стабилно здраве, радостен манталитет и висок разсъдък.

През 2018-а е от голяма важност връзката, общуването и основаването на другарства. Хората незабавно ще усещат подобаващите сътрудници, сходните сили. Ще бъдат толерирани положителните връзки, дружелюбието, любезността, помощта и съдействието към другите.

2018-а ще ни донесе наслади, любовни усеща и богатства, в случай че не джавкаме за дреболии, не хапем, не ръмжим, а имаме вяра на хората и решаваме всички проблеми с самообладание и дипломатичност. Тогава и владетелят – Жълтото Куче, ще оказва помощ и ще носи наслада. И животът няма да е кучешки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР