Хората ядат повече и пият повече безалкохолни напитки, ако им

...
Хората ядат повече и пият повече безалкохолни напитки, ако им
Коментари Харесай

Един лесен начин да намалите приема на много калории

Хората ядат повече и пият повече безалкохолни питиета, в случай че им оферират огромни порции или храната е сложена в огромни чинии. Отказът от огромните порции е метод да се понижи приема на калории с 16% във Англия и с 29% в Съединени американски щати. До този извод стигат създателите на изследване, за което споделя списание Cochrane Database of Systematic Reviews.

Учените обобщават данните от 61 проучвания, в които са взели участие 6711 дороволци. Изводите сочат, че в случай че не се употребяват огромни чинии и чаши, това автоматизирано редуцира поетите калории с към 279 килокалории за британците и с 526 килокалории за американците. Ефектът не зависи от пола, показателя на телесната маса, степента на апетит и равнището на самоконтрол, настояват учените.

Обикновено за преяждането и затлъстяването упрекват персоналните качества на индивида, само че проучването демонстрира, че е значима и ролята на изискванията, в които се храни. Намаляването на размера на порциите, както и на привлекателността на храната и нейната досегаемост в магазините ще оказват помощ да се понижи рискът от преяждане, разяснява един от съавторите на изследването Гарет Олъндс.

Изследователите оферират няколко съответни ограничения: да се ограничи размерът на продаваните в кафенетата и заведенията за хранене блюда и питиета, богати на калории, изключително на мазните и сладките храни и на енергийните питиета. Да се скрият огромните порции надалеч от очите на клиентите, образно да бъдат отделени дребните порции с ярки опаковки и по различен метод, както и търговците да се откажат от политиката на релативно евтини огромни порции.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР