Хората вече не купуват мебели както преди. Търговците отбелязват огромен

...
Хората вече не купуват мебели както преди. Търговците отбелязват огромен
Коментари Харесай

Бизнесът на мебелните компании потъва след пандемията

Хората към този момент не купуват мебели както преди.

Търговците означават голям спад в продажбите спрямо предходната година.

Марката за първокласни мебели RH оповестява за 19% спад на приходите за второто тримесечие, а Hooker Furnishings, основан във Вирджиния производител на мебели, който продава артикули на Wayfair, Macy's и други търговци на дребно, съобщи, че приходите му за второто тримесечие са спаднали с 36%.

Инвеститорите наподобява са обезпокоени. В петък акциите на RH спаднаха с 16%, а на Hooker Furnishings със 17%, оповестява CNN.

Двете компании са най-новите в възходящия лист на търговците на мебели, които означават закъснение след години на напредък, подхранван от трендовете за оставане у дома от времето на пандемията.

Миналия месец Williams-Sonoma, която е притежател на West Elm и Pottery Barn, регистрира 20% спад на приходите на West Elm и 10% спад на Pottery Barn.

Приходите на Wayfair, онлайн търговец на мебели, през второто тримесечие са намалели с 3,4%, а La-Z-Boy, производител на мебели, регистрира 20% спад на продажбите през август.

" Намираме се в интервал, в който потребителите купуват по-рядко огромни мебели спрямо преди година, защото трансформират разноските си ", съобщи основният изпълнителен шеф на Williams-Sonoma Лаура Албер по време на диалог с вложителите.

Брад Томас, анализатор на търговията на дребно в KeyBanc Capital Markets, съобщи, че казусът за мебелните компании е част от по-значителна смяна в разноските, настъпила след пандемията.

" Когато избухна пандемията, всички си останахме у дома. Потребителите престанаха да харчат за пътувания и развлечения, а започнаха да харчат за движимости ", изяснява Томас. " Категорията на мебелите беше една от многото, които означиха огромна изгода в края на 2020 година до 2021 година През 2022 година и при започване на 2023 година се наблюдаваше оттегляне от тази наклонност. ", добавя той.

Продажбите на търговците на дребно на артикули за дома, като Home Depot и Target, също са намалели през последните тримесечия.

Пазарът на жилища също изигра роля за неотдавнашното закъснение на продажбите на артикули от категорията домашни използва. Цените на жилищата в Съединени американски щати са се повишили за пет месеца от юни насам, а лихвите по ипотечните заеми остават над 7%.

Липсата на досегаемост значи по-малко придвижване на жилищния пазар и по-малко пари за покупка на мебели.

" Продължаваме да чакаме, че пазарът на първокласни жилища и по-широката стопанска система ще останат предизвикателство през фискалната 2023 година и през идната година, защото лихвите по ипотечните заеми не престават да се движат на 20-годишни върхове ", счита основният изпълнителен шеф на RH Гари Фридман.

Не всички търговци на мебели оцеляват при спада в търсенето. Миналия месец националната верига за мебели Mitchell Gold + Bob Williams разгласи, че ще приключи активността си.

" Настоящият стопански климат сложи обилни провокации пред мебелната промишленост в Съединени американски щати ", съобщи краткотрайният основен изпълнителен шеф на комерсиалната верига Крис Мойе в известие, с което разгласи затварянето.

Въпреки това някои търговци на дребно считат, че скоро хората ще стартират да купуват повече мебели.

" Обнадеждени сме, че през лятото входящите поръчки се усилват всеки месец спрямо миналата година ", съобщи основният изпълнителен шеф на Hooker Furnishings Джереми Хоф.

Според Томас, някои по-сериозни стопански фактори могат да окажат въздействие върху " способността и желанието за харчене " на потребителите в Съединени американски щати.

Той уточни края на пандемичната пауза за погашение на федералните студентски заеми като евентуален срещуположен вятър за бъдещите купувачи на жилища и за общите разноски за мебели. Студентските заеми започнаха да начисляват лихви при започване на септември, а заплащанията са дължими от октомври. " Виждаме това като риск за потребителите в Съединени американски щати ", добавя Томас.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР