Хората във Враца трябва да са внимателни във финансовите си

...
Хората във Враца трябва да са внимателни във финансовите си
Коментари Харесай

Внимание! Хора, не давайте заем на Вили Лакова! Кръв повръща, пари не връща

Хората във Враца би трябвало да са деликатни във финансовите си връзки с семейството Лакови, предизвестяват двама локални предприемачи, които са се опарили от техните схеми. Семейството има да връща персонални заеми в размер на десетки хиляди левове, само че до този миг се прави на разсеяно и поставя всички трикове да не погасява отговорностите си. Любопитното е, че синът и дъщерята на Лакова - Федя и Нина, развиват сполучлив бизнес в столицата, само че все пак не считат за нужно да заплащат задълженията на родителите си. За сходно държание някои по-радикални анализатори биха споделили, че е на първокласни измамници.
Единият изгорен е известния врачански предприемач Б.С, който на този стадий не желае медийна известност. Мъжът към този момент е осъдил Виолета Лакова и си е извадил изпълнителен лист. Преди много години комбинаторката взима от него заем в размер на 86 000 лева и стартира да натрупа оправдания за тежко финансово положение, поради което не може да му върне парите. След като схваща, че е предадена на съд, Лакова му дава 11 000 лева с вярата делото да спре. В момента дългът е продаден на компания за събиране на отговорности, която ще опита да прибере сумата.
По-фрапиращ е вторият случай с взет и невърнат заем. През 2010 година Иво Лаков взима заем от Даниел Бузов в размер от 80 000 лева Договорът е нотариално удостоверен и заявен в Национална агенция за приходите. Срокът за връщане на сумата плюс лихвата за интервала е 2011 година В уговореното време това не е направено, като след горещи молби това се отсрочва за идната година. Междувременно Лаков се разболява от рак и през 2015 година умира. На смъртния си одър той заклева фамилията си да върнат заема на Даниел Бузов и получава заричане за това.
Още преди да изтече 1 година от кончината му, Виолета, Федя и Нина не помнят за този ангажимент и стартират да живеят като сполучливи хора. Федя Лаков подкарва лъскаво „ Ауди “, провежда си дълги уикенди и екскурзии в чужбина, Нина Матейкова открива сполучлив салон за хубост в столицата, а Виолета натиска на прически и разкрасителни процедури. В същото време всички в един глас настояват пред кредитора си, че нямат финансови благоприятни условия да стартират да погасяват дълга на Иво Лаков. Семейството непрекъснато твърди, че чака всеки миг превод от Борован, от ЧЕЗ и куп още мислени контрагенти, с парите от които ще почисти задължението си към Бузов. За 7 години Виолета Лакова дава два пъти по 500 лева и с това се изчерпва нейната интензивност в тази договорка.
Миналата седмица кредиторът за следващ път си е изискал парите и това е дало мотив на Виолета Лакова да стартира да подава тъжби до институциите, че се чувствала застрашена. В дебелите книги написа, че тази тактика е прилагана и различен път от някои измамници, само че в никакъв случай не е довела до погасяване на дълга.
Обществеността във Враца обаче би трябвало да внимава в контактите си със семейство Лакови, защото то има навика да взима заеми, само че не ги връща.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР