Хората в Русия не обръщат внимание на политическата ситуация и

...
Хората в Русия не обръщат внимание на политическата ситуация и
Коментари Харесай

Шефът на ФИФА отговори на Лондон и обяви официално ще се проведе ли Световното по футбол в Русия

Хората в Русия не обръщат внимание на политическата обстановка и чакат идването на задгранични почитатели на Световната купа 2018 във футбола. Това мнение изрази пред публицисти ръководителят на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино след срещата на организационния съвет, съобщи ТАСС.

В сряда английският министър председател Тереза ​​Мей направи особено изказване в Камарата на общините във връзка изказванети на някогашния ГРУ полковник Сергей Скрипал, който съобщи, че членове на английското държавно управление и кралското семейство не участваха на Световната купа на футбола в Русия. В този случай Футболната асоциация на Англия съобщи, че сега не поддържа концепцията за протест на шампионата.

" Ние не се притеснявате за това, че някои политически проблеми могат да повлияят на държанието на шампионата ", сподели Инфантино. " Ние организираме спортно събитие. Освен най-важното спортно събитие, то е и обществено. Хората в Русия с неспокойствие чакат идването на почитателите от целия свят. Ще оставим политическите проблеми на политиците ", добави той.

Според ръководителя на ФИФА проблемите във връзката сред Русия и Англия няма да обиден провеждането на Световната купа. На въпрос дали връзките сред страните биха могли да повлияят на държанието на шампионата той отвърна с " не ".

Състезанията на Световната купа на ФИФА ще се проведат от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града на Русия.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР