Хората в Германия ядат повече замразени храни от всякога, като

...
Хората в Германия ядат повече замразени храни от всякога, като
Коментари Харесай

Германия регистрира рекордно търсене на замразени храни през 2022 г.

Хората в Германия ядат повече замразени храни от всеки път, като потреблението на глава от популацията доближи рекордните 47,7 кг предходната година спрямо 46,1 кг през 2021 година, заяви ДПА, базирайки се на Германския институт за замразени храни.

Като цяло продажбите на замразени храни в Германия са се нараснали с 3,6 на 100 до към 3,9 милиона тона спрямо 2021 година, съгласно института, който е комерсиална група, представляваща ползите на немската промишленост за замразени храни.

Това рекордно равнище доста надвишава предходните най-хубави продажби от 2019 година с 2 %, сподели групата.

Пазарът на замразените храни се разраства на фона на отминалите пандемични години, сподели Сабине Айхнер, ръководещ шеф на института.

Оборотът се е нараснал с 16,4 на 100 до 18,54 милиарда евро.

Това се дължи главно на покачването на цените след експлоадирането на войната в Украйна, обясниха от института.

В бранша на търговията на дребно с храни продажбите са намалели с 5,5 на 100 до малко под 2 милиона тона спрямо 2021 година Но това явно се дължи на обстоятелството, че всекидневието се възстановява след приключването на ограниченията против ковид предходната пролет.

Например, хората още веднъж се хранят по-често в заведения за хранене. Тенденцията към спестяващи време замразени артикули като пица или закуски е доста забележима, уточни комерсиалната група.

На по този начин наречения пазар отвън дома - като фирмени заведения за хранене, лечебни заведения, дневни центрове, учебни и академични столове, както и друга гастрономия - размерът на продажбите се е повишил в това време с съвсем 15 на 100 до 1,9 милиона тона.

Групата заключи, че не може да се види явен напредък, защото ограниченията против ковид завършиха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР