Хората скоро няма да могат да си купуват и основни

...
Хората скоро няма да могат да си купуват и основни
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: Хората скоро няма да могат да си купуват и основни хранителни продукти

Хората скоро няма да могат да си купуват и съществени хранителни артикули, считат от Движение за права и свободи

Основната потребителска кошница на българина към този момент е основно с вносни артикули. Цените на интернационалните пазари непрекъснато се качват, а у нас основни храни може да станат бутикови за елементарните хора.

Това заяви Джевдет Чакъров в декларация от името на ПГ на Движение за права и свободи. По думите му тя е предизвикана от липсата на държавна политика за гарантиране на продоволствената сигурност на популацията, съобщи Дарик.

" Повече от месец не се приема нашето искане за чуване на премиера Кирил Петков за кризите, предизвикани от ковид и войната в Украйна. Ние сме единствената страна, която няма проекти за тях. Това явно не е в дневния ред на ръководството ", подлагат на критика от Движение за права и свободи.

Чакъров посочи, че земеделските производители издъхват под високите цени на торове, препарати и първични материали. А животновъдите всеобщо затварят стопанствата си и дават животните за кръвопролитие.

" Площите с домати, краставици и пипер са намалели с пъти ", уточни още депутатът. " Пенсионерите и обществено слабите хора са оставени да мизерстват, у нас няма никакви ограничения за обезпечаване на продоволствието на популацията, за което има действителна опасност ", безапелационни са от придвижването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР