Хората са социални същества и редовното общуване с близки и

...
Хората са социални същества и редовното общуване с близки и
Коментари Харесай

Защо завързването на нови приятелства става все по-трудно с възрастта

Хората са обществени същества и постоянното другарство с близки и другари потвърдено е един от главните фактори за здраве и дългоденствие. Ново английско изследване обаче открива, че един от осем души във Англия въобще няма близки другари, а завързването на нови другарства става все по-трудно и рядко с напредването на възрастта, оповестява " Хъфингтън поуст ".

Проучването е извършено от фондация Relate. Ръководителят й Мартин Бъроу разяснява, че една от главните аргументи за обществена изолираност на хората може да се окаже рутината , а огромна част от възрастните попадат в нея - работа, домакинстване, сън и вероятно грижа за деца.

На този декор другарствата изпадат на все по-ниски позиции измежду целите, открива анкетата, а новите познанства въобще не се гледат като на опция за нови близки другарства. Много по-лесно е да спечелиш другари като дете и по тази причина от този момент са най-трайните връзки, въпреки че и те постоянно залиняват, обобщават от организацията.

Фондацията, която предлага съвещания за фамилии и самотни хора, дава пет съвета за това по какъв начин възрастен човек може да завоюва нови другари:

1. Намерете нови занимания и места

Звучи като факсимиле и не като нещо, което е елементарно да се направи, изключително щом рутината е съществена спънка на другарствата. Но тъкмо по тази причина е правилно, упорстват от организацията. Изисква се изпитание да се разчупи най-малко малко рутинния режим на живот, като се намерят нови ползи, клубове и места за превозване на свободното време. Така човек може да разшири и кръга на контактите си, тъй като в противоположен случай в свободното си време ще прави все едни и същи неща с едни и същи хора и на едни и същи места, до момента в който в последна сметка и развлечението и другарствата не се трансфорат в част от рутината, предизвестяват експертите.

2. Не отписвайте с лека ръка новите познайници

Един от огромните проблеми в връзката на порасналите хора е, че стават взискателни към компанията си и построяват избран блян за вида хора, с които избират да поддържат връзка. Това обаче мощно ги лимитира в търсенето на нови другари, а пък разнообразието идва тъкмо от изненадващите и разнообразни от нормалните хора в живота им. Там е и тайната на децата в лесното сприятеляване - нямат предубеждения и условия към другите, подготвени са да дадат късмет на всекиго. Съветът на фондацията към порасналите е и те да дават повече късмет на непознатите.

3. Бъдете самодейни

За доста хора, изключително пък за британците, които са възпитани във умереност, мисълта да създадат първата крачка с чужд, е скандална. Но в случай че търсят нови другари, би трябвало да показват интерес и даже от време на време първи да оферират срещи и занимания, подсказват от Relate. Хората, които постоянно чакат самодейността да пристигна от другите, може да чакат до безспир, изключително в случай че поради рутината си, наподобява че са непрекъснато заети и недостъпни.

Това също е заимствано от метода, по който работят децата в връзките си - в случай че някой им е забавен и желаят да го виждат, просто го канят и не се тормозят дали не досаждат.

4. Поддържайте контакти лице-в-лице

Онлайн връзката е страховит метод за поддържане на връзката със остарели другари и добра първа крачка с евентуални нови, само че не е задоволителна, споделя Мартин Бъроу. Срещите онлайн към момента имат надалеч по-голяма стойност за построяването на взаимоотношения с някого, даже и това да става рядко и постепенно. Разбира се, в случай че персоналните срещи са по-често, ще е и по-бързо.

5. Възродете остарели другарства

Винаги си коства човек да поставя старания в поддържането на другарствата си, а в случай че общественият ви живот се е стеснил прекомерно доста и чувствате самотност, тъкмо старите другарства може да са най-лесни и приятни за възобновяване, поучават от фондацията за консултация на човшките взаимоотношения. Дори най-хубавите другарства от детството се разпадат при разнообразни условия, само че пък елементарно се съживяват, в случай че най-малко една от страните желае това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР