Хората, родени на високосен ден, вероятно са мислили много за

...
Хората, родени на високосен ден, вероятно са мислили много за
Коментари Харесай

ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або

Хората, родени на високосен ден, евентуално са мислили доста за високосните години.

През миналата седмица кореспонденти от Sky News разговаряха с редица от тях и попитаха по какъв начин датата им на раждане е повлияла на живота им.

" Просто желая хората да знаят, че рожденият ми ден съществува “, сподели една жена, родена на 29 февруари.

Ще стигнем до това скоро.

Високосна година значи, че в календара има спомагателен ден - 29 февруари.

Те са въведени, тъй като множеството модерни календари по света имат по 365 дни, само че действителната слънчева година - продължителността на времето, належащо на Земята да обиколи Слънцето - е почти 365,25 дни.

НАСА изяснява: " За да компенсираме изчезналия непълен ден, ние прибавяме един ден към нашия календар на всеки четири години. Това се назовава високосна година. “

Ако не добавите този спомагателен ден на всеки четири години, нашите календари в последна сметка ще изпаднат от синхрон със сезоните.

Смята се, че високосната година е въведена от египтяните, с цел да балансират сезоните, през III век пр.н.е.

Но това не работи в дълготраен проект, тъй като една слънчева година в действителност не е тъкмо 365,25 дни - тя е единствено малко по-къса: 365,2422.

Това значи, че даже с високосен ден на всеки четири години, всяка календарна година е била с към 11 минути по-къса от сезонния календар, което значи, че календарът в последна сметка се съкратява с цялостен ​​ден на всеки 128 години.

През XVI век римляните вземат решение да подхващат фрапантни дейности, защото имат вяра, че християнските празници се честват в неверни дни.

Папа Григорий XIII показва едноименния григориански календар през 1582 година и отстранява 10 дни от месец октомври същата година, с цел да синхронизира времето със сезоните.

От National Geographic споделят: " Той също по този начин създава нова система за високосна година, която употребява слънчевата година от 365,2422 дни, прибавя един високосен ден на всеки четири години, само че отстранява три високосни дни на всеки 400 години, с цел да защищити календарите от отклоняване. “

Една непреднамерена традиция, която идва с високосната година, е чиновниците да правят спомагателен ден работа гратис.

Това е по този начин, тъй като в случай че ви се заплаща закрепена годишна заплата, тя не се трансформира въз основа на това какъв брой дни има в годината.

Ако обаче получавате възнаграждение на час, 29 февруари може да е вашият благополучен ден, тъй като в случай че работите в допълнение, имате право да поискате тези часове по същия метод, както през всеки различен работен ден.

Ето и някои занимателни суеверия по отношение на високосните дни:

29 февруари е прочут с това, че е денят, в който дамите могат да оферират брак на мъжете.

През 1208 година шотландците освен одобряват традицията за предложение, само че също по този начин се допуска, че са приели закон, съгласно който всеки мъж, който отхвърли предлагането за високосен ден, ще би трябвало да заплати санкция.

В други европейски страни, изключително в богатите региони, друго наказване било, че отказалият предложение би трябвало да купи на дамата, на която е отказал, 12 чифта ръкавици.

Има някои народи, в които високосните години и дни имат малко по-лоша популярност.

В Гърция да вземем за пример суеверието диктува, че всеки брак, който стартира през високосна година, е жертван на бракоразвод. В Италия пък римляните в миналото са вярвали, че февруари е неприятен месец, който би трябвало да бъде отдаден на мъртвите - затова удължаването му било просто депресиращо.

Друго шотландско поверие твърди, че всеки, роден на високосен ден, е жертван да има живот на страдалчество.

Според доста от интервюираните от Sky News, родените на високосен ден са импровизирано известни като високосници.

И за благополучие, никой от тях не наподобява да има оня неприятен шанс, който ​​шотландските суеверия предсказват.

Повечето бебета, родени на 29 февруари, са щастливи да бъдат високосници, ни споделя Никол Гарсия, майка на две деца от Мичиган, която тази година навършва 11.

Никол е админ на фейсбук групата " 29 февруари, ВИСОКОСНИТЕ БЕБЕТА! “, в която членуват съвсем 4000 души с една и съща дата на раждане.

Ако сте бебе на 29 февруари, което се усеща високосно и самотно, би трябвало и вие да поискате участие в тази група.

ЦВЕТЕ – Съединени американски щати



Хората се редят на опашка, с цел да подушат трупното цвете - растение, което цъфти единствено един път на всеки седем до 10 години.

Amorphophallus titanum получава прякора си от вонята, описвана от някои като миризма на гниеща плът, макар че други откриват нотки на гниеща храна, потни чорапи или даже чесън.

Тълпи се събраха в Калифорнийската академия на науките (CAS), изследователска институция и музей, в сряда, когато застрашеното тропическо цвете цъфтеше, освобождавайки интензивния мирис.

Трупното цвете (или цветето на трупа) цъфти единствено за един до три дни, а лишава до цяло десетилетие, с цел да се стигне до такава степен.

Лорън Грейг, градинар от CAS, която е в Сан Франциско, споделя, че миризмата е неприятна по предопределение.

" Това е един тип подражаване на миризмата на тип мъртъв мъртвец, с цел да накара всички мухи да дойдат и да си взаимодействат с него, да вземат прашец и по-късно да отнесат този прашец на друго цвете, което ги е привлякло с миризмата си “, изясни тя.

Това беше първото цъфтене на трупното цвете, наречено Мираж, което беше дарено на CAS през 2017 година То се съхранява в експозицията на тропическите гори на музея от 2020 година насам.

Бри Листър, анализатор на данни, който живее в Сан Франциско, реалокира някои от срещите си и чака на опашка към час, с цел да усети аромата на растението.

" В избрани направления несъмнено хванах потните чорапи, потните облекла за фитнес, само че евентуално за благополучие не съумях да подуша гниещо месо. Растението несъмнено вони повече от елементарните “, сподели господин Листър.

Моника Бекер изведе детето си от учебно заведение, с цел да види цветето персонално, откакто го видя в лайвстрийма на академията.

" Когато чухме, че цъфти, си помислихме, че би трябвало да отидем сутринта, когато отворят. Така че ето ни “, сподели госпожа Бекер.

Amorphophallus titanum е растение, ендемично за индонезийския остров Суматра. То е посочено като застрашено от Международния съюз за запазване на природата, като единствено по-малко от 1000 обособени растения са останали в дивата природа.

ВЛАК БЕГЛЕЦ – ИНДИЯ



В Индия стартира следствие, откакто товарен трен без ватман измина повече от 70 км. с висока скорост, преди да спре, се споделя в отчети.

Никой не е потърпевш и евентуално огромен случай е предотвратен, откакто чиновници помогнаха за понижаване на скоростта на влака, като сложиха дървени блокове на релсата пред него, споделиха чиновници.

Влакът с 53 вагона е бил на път за Пенджаб от Джаму в северозападна Индия в неделя сутринта, когато е спрял в Катуа, с цел да смени екипажа, сподели BBC.

Според индийската телевизия NDTV когато машинистът и неговият асистент напуснали влака, ръчната спирачка не била задействана и влакът избягал по наклонения коловоз.

Той достигнал приблизителна скорост от близо 100 км/ч, до момента в който прекосявал през към пет станции, преди да бъде спрян.

Видеозаписи, споделени в обществените медии, демонстрират влака, пренасящ стърготини, да минава около няколко гари с висока скорост.

Местни чиновници споделиха на Press Trust of India (PTI): " Влакът е бил спрян, откакто железопътен чиновник е сложил дървени блокове върху релсите. “

Влакът е спрял в село Учи Баси.

" Няма данни за жертви при случая “, сподели NDTV, цитирайки публични лица.

Инцидентът е станал сред 7:25 и 9:00 сутринта локално време, заяви Press Trust of India, цитирайки публични лица.

Железопътните прелези по пътя му бяха затворени като защитна мярка след подаване на алармата.

Длъжностни лица проверяват случилото се, с цел да се уверят, че няма да се повтори, сподели PTI.

" Точната причина за случая следва да бъде открита “, споделиха още от NDTV.

През юни повече от 280 души починаха при влакова злополука в квартал Баласоре в Одиша, покрай Бенгалския залив.

Най-тежката железопътна злополука в Индия е през 1981 година, когато минимум 800 души умират, откакто седем вагона на препълнен пътнически трен изхвърчат от релсите и попадат в река по време на циклон покрай границата с Непал.

Управлявана от държавния монополист Indian Railways, мрежата е четвъртата по величина в света и транспортира 13 милиона души всеки ден, както и 1,5 милиарда тона товари годишно по над 64 000 км. релси.

СМРАДЛИВ ГРАД – ЮАР

Отвратителна смрад, която гълтам южноафриканския град Кейптаун, идва от транспортен съд, пренасящ добитък, който е дебаркирал в пристанището, споделиха чиновници.

" Ние сме в пъкъла “, написа един гражданин на града в X.

Друг разгласява: " Днес Кейптаун вони неописуемо. Корабът е на 8 километра и все пак го чувствам... Надявам се, че тази обстановка ще бъде позволена бързо. Не единствено поради персоналния комфорт на жителите на Кейптаун, само че и поради горкия добитък, държан в тези ужасни условия. “

Градските управляващи започнаха следствие и инспектираха канализационните уреди за течове, преди да бъде открит източникът на миризмата: транспортен съд, дебаркирал в пристанището, пренасящ 19 000 глави жив добитък от Бразилия за Ирак.

Захид Бадрудиен, чиновник в кметството, отговарящ за водата и канализацията, сподели, че корабът би трябвало да отплава скоро - евентуално за облекчение на жителите, които са имали неприятно начало на работната си седмица.

Дългият 190 метра Al Kuwait е плаващ под кувейтски байрак транспортен съд за добитък, съгласно уеб страницата на Marine Traffic.

Той дебаркира в Кейптаун, с цел да натовари фураж за добитъка, сподели NSPCA.

Благотворителната организация за хуманно отношение към животните стартира следствие и сподели, че един от нейните ветеринарни консултанти е бил на кораба, с цел да оцени изискванията.

" Признаваме опасенията, повдигнати от членове на обществеността по отношение на забележимата миризма, излъчваща се от кораба, достигаща до центъра на града и покрайнините “, се споделя в изказване на уеб страницата им.

" Тази миризма е показателна за ужасните условия, на които са подложени животните, откакто към този момент са прекарали две седмици и половина на борда, с струпване на фекалии и амоняк. Вонята е невъобразима, само че животните се сблъскват с това всеки ден. “

Грейс де Ланге от NSPCA сподели пред Eyewitness News: " Наложи се да евтаназираме към пет глави от добитъка заради пострадвания, зародили по време на пътуването. “

" Миризмата е безусловно ужасна, тъй че можете просто да си визиите през какво би трябвало да преминат тези животни и те към момента би трябвало да устоят дълго време в морето до крайната си дестинация. “

СНОШАВАЩИ съдебна експертиза КИТОВЕ – ТИХИ ОКЕАН

Фотографи за първи път са уловили изображения на гърбати китове, участващи в полова интензивност – и интимните бозайници са били два мъжки.

Поведението на гърбатите китове пленява учените от десетилетия, само че проучване, оповестено тази седмица, включва първите фотоси на човеци от този тип, които вършат проникващ секс. Това споделиха създателите на публикацията.

Тя е написана от морския биолог Стефани Стак и двамата фотографи, уловили срещата, Лайл Кранихфелд и Бранди Романо.

Цялото изобретение е " опортюнистично “, споделиха те, защото китовете " постепенно се доближили “ до лодката на фотографите, до момента в който те били във води западно от хавайския остров Мауи.

В изследването се споделя, че фотосите демонстрират здрав и мощен мъжки кит, който прониква в различен, който наподобява нездравословен или засегнат и отпаднал.

Бозайниците – чиято дължина нормално варира от 12 до 16 метра – обиколили кораба няколко пъти, като по-здравият кит преследвал другия.

След към половин час здравият кит задържа другия на място с гръдните си перки и се състои половият акт.

Авторите допускат, че изтощеният кит може да се е доближил до лодката, с цел да потърси прикритие от другия.

Те споделиха, че остава незнайно дали еднополовата полова интензивност би се осъществила сред двама здрави мъжки.

Кранихфелд споделя, че незабавно откакто се върнали на брега и разгледали фотосите, разбрали, че са снимали " среща, която се случва един път в живота “.

" Китовете са огромна част от бита ни тук, в Мауи “, сподели той пред NBC News.

" Всеки, който се занимава с тях и ги снима, схваща, че това това е нещо невиждано. Чифтосването и раждането са двете съществени неща, които към момента са значително незнайни. “

Те споделили фотосите с мисис Стак, която идентифицирала и двата кита като мъжки.

Това не е първият път, когато се следи еднополово държание в животинския свят, като изследването отбелязва, че неотдавна е било следено при моржове, речни делфини на Амазонка и сиви тюлени, както и при доста други типове в по-далечното минало.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР