Хората приемат мака под формата на добавка за повишаване на

...
Хората приемат мака под формата на добавка за повишаване на
Коментари Харесай

3 ползи от приема на мака

Хората одобряват мака под формата на добавка за повишение на енергийните равнища, както и за укрепване на половото предпочитание.

Мака има богата история - растението се употребява като естествено лекарство в перуанските Анди от най-малко 3000 години. Коренът от мака съдържа неповторими биоактивни субстанции, които покачват настроението, силата, ускоряват плодовитостта и усъвършенстват половото здраве.

Днес мака е налична за консумация от всички, тъй като се предлага под формата на добавка. Другото название на растението е перуански женшен. Има разнообразни типове мака, като корените им имат разнообразни вариации на цвят – от черно до розово.

В Перу мака се приема и като храна – като пюре или даже под формата на брашно за подготвяне на печива и сладкиши.

Коренът от мака съдържа многообразие от биоактивни съединения, които са неповторими за растението - макаени, макамиди, макаридин и алкалоиди. Също по този начин в мака има още стероли, глюкозинолати, фибри, аминокиселини, витамини и минерали. Смята се, че тези растителни съединения върху избрани системи и хормони в тялото, което води до възстановяване на здравето.
Повишава силата и настроението
Редовната консумация на мака усъвършенства енергийните равнища, настроението и общия здравен статус. Някои изследвания демонстрират, че мака може да бъде потребна и за облекчение признаците на меланхолия.

 
 Добави изложение

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР