Хората от ЦИК казват, че при 6000 машини има риск

...
Хората от ЦИК казват, че при 6000 машини има риск
Коментари Харесай

Дончев: Който иска машинно гласуване, да си произведе машини

Хората от ЦИК споделят, че при 6000 машини има риск за вота на локалните избори и няма виновен общественик, който да каже каквото ще да става, сподели пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев. Второто, с което би трябвало да се съобразим, е опитът на другите. Няма страна в Европейски Съюз, която да употребява напълно машинния избор. Ако България вземе решение да е единствената страна в Европейски Съюз с машинно гласоподаване, тя би трябвало да си създаде машините, сподели Дончев. За него казусът е наемането на машините в последния миг, което е голям риск.

След като Цветанов към този момент не е част от ГЕРБ би трябвало да се вземат организационни ограничения, с цел да няма дефицити в работата. Още няма определени членове на етичната комисия, само че се водят диалози, има кой да приема сигналите. Нека уточним - това не е проверяващ орган, сподели Дончев. ГЕРБ има съвсем 100 000 членове, най-малко 200 от тях са кметове. Ние би трябвало да имаме механизми, които да дават отговор на упованията на хората. Не е нелегално да носите прекрасен костюм или да карате хубава кола, въпросът е да дава отговор на приходите си.

По мотив сигнала на Яне Янев против кмета на Сандански той сподели, че нещата наподобяват смущаващи, само че още се ревизират и евентуално другата седмица ще има решение. Сигналите до комисията до момента били повече от 10 от цялата страна. Зад тях стоели съответни лица с имената си. Ще се одобряват обаче и анонимни сигнали. Трудността изключително в предизборна обстановка била да се отделят локалните интриги от действителните случаи.

Членовете на етичната комисия ще се избират от изпълнителната комисия. Те ще са сред 3 и 5 индивида и имената им ще стават ясни до края на месеца

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР