Хората не правят разлика между инфекция и заболяване. Може да

...
Хората не правят разлика между инфекция и заболяване. Може да
Коментари Харесай

Янко Иванов: Хората не правят разлика между инфекция и болест, може животното да е инфектирано, без да има признаци

" Хората не вършат разлика сред зараза и заболяване. Може да има зараза без да има признаци на болестта ", заяви Янко Иванов, консултант, на земеделския минитър по ветернинарните въпроси.

" За последните 10 години овцете и козите са намалели с 1 млн. Политиката го направи, хората не виждат смисъл да отглеждат животни, стопански не е целесъобразно, това е сложен занят. Овцевъдството и козевъдството нямат развиване. След два пъти финансиране от Европейски Съюз фермерите още доят на ръка, какъв брой програмни интервали още трябват? Хората нямат опция да аплайват по тези програмни проекти, тъй като би трябвало да натрупат избран брой точки да станат конкурентоспособни, желаят се работни места, желаят се точки за уязвими региони, хората не могат да ги изпълнят ", заяви Янка Попова от националната овцевъдна и козвеъдна асоциация. 



" След като евтанизираме и дизенфикцираме стадата незабавно ще се заселят отначало. Колкото по-бързо приключим с процеса по евтанизацията, толкоз по-бързо ще заселим ново стадо ", съобщи Янко Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР