Хората не обичат да проявяват слабост, затова в трудни за

...
Хората не обичат да проявяват слабост, затова в трудни за
Коментари Харесай

11 жеста, които издават несигурен човек , дори ако не е казал дори нито една дума.

Хората не обичат да демонстрират уязвимост, по тази причина в сложни за нас моменти се стремим да скрием несигурността си и да демонстрираме на другите, че направляваме обстановката и се усещаме удобно. За тези цели обаче не са задоволителни единствено думи: езикът на тялото може да издаде същински страсти и усеща.

Съставихме лист с жестове, които ще ви бъдат потребни за тези, които желаят да се научат по какъв начин да четат събеседника като отворена книга.

1. Стойка

Лошата стойка освен е нездравословна за здравето, само че и демонстрира на другите за характера на индивида. Несигурните хора вършат всичко допустимо, с цел да бъдат невидими, тъй че постоянно стартират да се гърбят, когато са в стресова обстановка.

Проучване на откриватели от държавния университет в Охайо откри, че субектите, които са били помолени да са в изправена стойка, са оценили по-добре своите сили и качества, до момента в който тези, които бяха прегърбени, са били по-податливи на отрицателни страсти и ниско самочувствие.

2. Кръстосани ръце и крайници

Кръстосаните ръце са преграда, посредством която човек е ограден от външния свят, като неумишлено пази жизненоважни органи: бели дробове и сърце.

В това състояние, като облекчим напрежението посредством самообгръщане, и можем да изразим дейна отбрана на нашите граници. Във всеки случай, затворените пози красноречиво демонстрират, че човек се усеща неловко сега.

Кръстосването на краката е по-фин метод за изложение на вашата неустановеност, тъй като хората към вас постоянно са склонни да пренебрегват долната част на тялото на събеседника. Тази поза обаче може също да демонстрира, че индивидът е в неловка обстановка.

3. Да клатите краката по време на диалог.

Човек наблюдава добре изражението на лицето си и даже може съответно да го промени според от обстановката, само че съвсем не следим придвижванията на краката. Но придвижването с крайник е опит на човешката душeвност да компенсира мощния стрес.

4. Притиснение

В миг на мощно неспокойствие мозъкът изпраща на човек сигнал „ Успокой ме! “ И ръцете незабавно „ дават отговор “ на молбата му. Бързите придвижвания, докосването на предмети, докосването на облекла, бижута, коса са все форми на успокояващо държание, които оказват помощ на човек да се усеща още веднъж удобно.

5. Ръцете в джоба

В някои култури жестът с ръка в джоба се смята за неучтивост и пренебрежение. Но да оставим въпросите за етикета, сходна поза най-често наподобява като знак на изолираност, непосредственост и внушава концепцията, че човек крие нещо.

6. Прекриване на уста с ръка или пръст

Прекриването на устата с ръка е жест, употребен от децата, осъзнавайки, че са споделили нещо ненужно. Докато хората порастват, имат по-добър надзор върху езика на тялото си, само че отбраната на устата с ръка към момента може да е налице, въпреки и в по-прикрита форма.

Когато човек се опасява или не желае да изрази мнението си, мозъкът на подсъзнателно равнище изпраща сигнали за ограничение на изречените думи и самите пръсти протягат ръка към устните.

7. Непрекъснато допиране на разнообразни елементи на тялото

Поглаждането на врата, докосването на челото и надраскването на части от тялото са автоматизирани жестове за облекчение на напрежението. Те демонстрират, че човек изпитва прочувствен дискомфорт, подозрения за нещо или се усеща нерешителен.

8. Когато сте на ръба на един стол

Хората с тревога се усещат безпомощни и дребни, а светът към тях наподобява неприятелски и неприветлив. Седенето на ръба на един стол може да се отдаде на демонстрация на вдървеност, когато човек желае да бъде незабележим и да заема допустимо минимум място

9. Покашляне, преди да кажете нещо

Когато се пробват да прикрият жеста с ръка през устата, хората могат да симулират кашлица, преди да приказват. Друга причина за това държание може да бъде, че човек под стрес има нараснал сърдечен темп, активиране на потните жлези, понижено слюноотделяне и кашляне оказва помощ да се оправи със сухота в гърлото.

10. Неестествена усмивка

Усмивката може да бъде защитна реакция на тялото, благодарение на която човек се пробва да скрие вълнението си. Фалшивата усмивка може да бъде издадена от нейната прекаленост, когато ъглите на устата са повдигнати прекомерно високо или фактът, че мускулите към очите остават неподвижни.

11. Дълго време в една и съща поза

Има 3 защитни реакции на тялото в условия, когато се усещаме застрашени: удряме, бягаме или стоим неподвижни. Несигурният човек най-често не може намерено да се изправи против врага и не постоянно съумява да избяга, заради което сега на стрес изпада в сън и изчаква да мине неприятната обстановка.

Забелязвали ли сте в миналото какви жестове употребявате в стресова обстановка?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР