Хората, които успяват да доживеят до 100 години и отвъд,

...
Хората, които успяват да доживеят до 100 години и отвъд,
Коментари Харесай

Какво е обичала да хапва най-дълго живялата жена на Земята?

Хората, които съумяват да доживеят до 100 години и оттатък, постоянно биват питани за питателните си привички и въобще за всичко, което обичат да вършат. Обикновено чакаме отговорите да са свързани с уравновесено хранене, повече плодове и зеленчуци и и така нататък, написа life.dir.bg.

В множеството случаи обаче се оказва, че столетниците въобще не се вълнуват от здравословното хранене и доста от тях загатват, че даже са пили много безалкохолни и алкохолни питиета, пушили са цигари и са хапвали не чак толкоз здравословни храни.

Сега ще разгледаме тайните на няколко столетници, с цел да се опитаме да разбираем кода на дълголетието.

Бекон

Сузана Мушат Джоунс стига до 116 години. Тя била известна с това, че хапвала по 4 резенчета бекон, яйца и царевична каша за закуска всеки ден. Според нейната племенница, Сузана постоянно си прибирала последното резенче бекон в салфетка в джоба за по-късно. Разбира се, фактът, че е спяла по 10 часа в денонощието може също да е оказал помощ за дълголетието на Сузана.

Сурови яйца

Родената през 1899 година Ема Морано, която живее до 117 години, имала необикновен табиет, който почнал от тийнейджърските ѝ години. Повече от 90 години поред тя консумирала по три яйца дневно, 2 от тях сурови. Морано също по този начин доста обичала да хапва бисквитки, най-много бишкоти.

Шоколад

Най-възрастният човек, живял в миналото на земята, е актрисата Жан Калман, която стига до 122 години. Тя водела много деен метод на живот и карала колело до 100-годишната си възраст. Много обичала шоколад и хапвала по към 900 гр шоколад всяка седмица.

Чипс

Матилда Курсия живее 101 години, а диетата ѝ включвала необикновен табиет. Матилда упражнявала всеки ден, само че вечер хапвала по 3 картофени чипсчета.

Суши

Мисао Окaва, която живяла до 117 години, вярвала, че два са главните фактора, които повлияли на нейното дългоденствие - сънят и сушито.

За нея било наложително да спи най-малко по 8 часа в денонощието и обичала суши със скумрия и ориз, задушен с оцет.

Херинга

Хендрике ван Андел-Шипер или просто Хени отдава своето дългоденствие на яденето на сурова осолена херинга и пиенето на портокалов сок. Когато била на 82 години, дамата решила да подари тялото си за научни проучвания, откакто почине. Тя доживяла до 115-годишна възраст.

Пържено пиле и сладолед

Гертруд Бейнс, която също живее 115 години, не обичала единствено бекон. В нейния хранителен режим се включвали пържено пиле и сладолед. Според чиновниците в старческия дом, където била настанена, Гертруд в последните години от живота си, тя била старомодна дама, която обичала да гледа шоуто на Джери Спрингър.

Диетична кола

Тереза Роули пиела по кенче диетична кола всеки ден. Разбира се, не може да се твърди, че това е продължавало през целия ѝ живот. Тереза е родена през 1914 година, - 68 години преди тази напитка да стартира да се продава. " Пия я, тъй като ми харесва ", споделя Роули в изявление, когато е на 104 години.

Прави усещане, че всички тези столетници не са се лишавали от обичаните си неща, когато става дума за хранене. Но също по този начин не можем да отминем обстоятелството, че всички те са дами. Случайност?!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР