Хората, които са преболедували от Ковид-19, може да имат дългосрочна

...
Хората, които са преболедували от Ковид-19, може да имат дългосрочна
Коментари Харесай

Преболедуването от Ковид-19 може да осигури дълготраен имунитет, установи американско проучване

Хората, които са преболедували от Ковид-19, може да имат дълготрайна имунна отбрана против нови разновидности на вируса, сочат данните от американско изследване, представено от уеб страницата " Хелтдей ".

Специалисти от Орегонския университет са анализирали кръвни проби от 24 души, чиито признаци на новия ковид са били от съвсем никакви до тежки, наложили лекуване в болница. Докато тези, които са изкарали болестта без или с леки признаци, не всеки път образуват характерните антитела, то всичките доброволци са имали така наречен В-клетки на имунната памет, които създават антитела при среща с вируса.

" Смятаме, че тези резултати ни дават същинска причина за оптимизъм ", изяснява старши създателят на изследването лекар Бил Месер, помощник по молекулярна микробиология и имунология. Според него будещите безпокойствие разновидности на вируса е малко евентуално в действителност да съумяват да преминат имунната отбрана на хора, които са се възстановили от Ковид-19.

Единадесет месеца след заразяването, В-клетките на паметта наподобява освен реагират на истинския вирус, само че и разпознават така наречен разновидности на безпокойствие, настояват учените.

Изследователите обаче акцентират, че не е допустимо да се каже сигурно дали В-клетъчният отговор, който са разкрили, фактически ще обезпечи ефикасен имунен отговор против другите разновидности на вируса.

Доктор Месер е безапелационен, че имунизацията въпреки всичко предлага най-хубавата отбрана против наново заразяване, а също по този начин обезпечава защищава от тежко преболедуване или гибел хора, които не са били инфектирани с Ковид-19.

Констатациите са оповестени в профилираното издание " Джърнъл ъв инфекшъс дизийзис ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР