Хората, които не успяват, имат една обща отличителна черта: познават

...
Хората, които не успяват, имат една обща отличителна черта: познават
Коментари Харесай

Наполеон Хил: Животът е шахматна дъска и вашият противник в играта е времето

„ Хората, които не съумяват, имат една обща отличителна линия: познават чудесно всички аргументи за неуспеха и разполагат с необикновен набор от сякаш непробиваеми оправдания, които да извинят неуспеха им. Някои от тях са много интелигентни, други даже дават отговор на обстоятелствата. Само че никой няма да ви даде и стотинка за опрощение, без значение какъв брой гениално е то. Светът желае да знае единствено едно: ПОСТИГНАХТЕ ЛИ УСПЕХ ИЛИ НЕ? “ Това написа в бестселъра си „ Мисли и забогатявай “ Наполеон Хил. Оливър Наполеон Хил е американски публицист, правист и публицист. Най-известната му книга – „ Мисли и забогатявай “ излиза през далечната 1937 година и е измежду 10-те най-продавани книги на всички времена.
Хил споделя, че дължи този лист на един психолог. Авторът поучава до момента в който го четете – да анализирате деликатно себе си и да определете кое оправдание употребявате и какъв брой постоянно. Не забравяйте, че философията на тази книга лишава всяко едно от тях от каквато и да било стойност, прецизира Хил.АКО нямах жена и деца…АКО имах задоволително връзки…АКО имах пари…АКО имах положително образование…АКО можех да си намеря работа…АКО бях здрав…АКО имах време…АКО времената бяха по-добри…АКО другите ме разбираха…АКО изискванията към мен бяха различни…АКО можех да изживея живота си отново…АКО не се боях какво ще кажат хората…АКО бях получил шанс…АКО имах късмета…АКО другите не бяха ме изпреварили…АКО не беше станало нищо, което да ме спре…АКО бях по-млад…АКО можех да върша единствено каквото реша…АКО бях се родил богат…АКО можех да се срещна с точните хора…АКО имах гения на някои хора…АКО се бях възползвал от опциите навремето…АКО хората не ми лазеха по нервите…АКО не ми се постановяваше да въртя семейството и да виждам децата…АКО можех да спестя малко пари…АКО шефът ми ме оценяваше…АКО можех да разгадавам на нечия помощ…АКО фамилията ми ме разбираше…АКО живеех в огромен град…АКО можех просто да стартира отнякъде…АКО бях свободен…АКО имах личността на някои хора…АКО не бях толкоз дебел…АКО можех да изявя гениите си…АКО можех да реализира пробив…АКО можех да се отърва от задълженията си…АКО не бях се провалил…АКО знаех по какъв начин да…АКО всички не бяха против мен…АКО нямах толкоз доста тревоги…АКО се бях оженил/омъжила за верния човек…АКО хората не бяха толкоз тъпи…АКО фамилията ми не беше толкоз екстравагантно…АКО бях убеден в себе си…АКО шансът не ми беше изневерил…АКО бях роден с повече късмет…АКО не беше правилно, че където е текло, отново ще тече…АКО не трябваше да работя толкоз усилено…АКО не бях изгубил парите си…АКО живеех в друг квартал…АКО нямах несъмнено минало…АКО имах личен бизнес…АКО другите хора ме слушаха…АКО – и това е най-великото опрощение – имах куража да се видя подобен, какъвто в действителност съм, щях да открия какво не е наред, щях да го поправя и може би щях да имам шанса да извлека изгода от грешките си и да науча нещо от опита на близките, защото към този момент знам, че виновността е моя. Вече щях да бъда там, където трябваше да съм, в случай че бях отделил повече време да проучвам слабостите си, а не с цел да диря извинения, с които да ги прикрия.Животът е шахматна дъска и вашият съперник в играта е времето, написа Хил. Ако се колебаете, преди да предприемете един или различен ход, в случай че не реагирате в точния момент, фигурите ви ще се разпаднат на прахуляк. Играете против сътрудник, който не търпи колебливост.
Досега може и да сте имали сякаш разумно опрощение за това да не принудите живота да ви даде това, което желаете, само че към този момент нямате право на сходно оправдание: в ръцете си държите ключа от вратата към безчетните благосъстояния на живота, напомня създателят на „ Мисли и забогатявай “. Този ключ е невеществен, само че е извънредно всесилен: това е способността да пробудите в личния си разум енергично предпочитание за избран тип благосъстояние. За потреблението му няма санкции – има обаче цена, която сигурно ще платите, в случай че не го приложите, и тази цена е неуспехът. Ако обаче съумеете да го употребявате, ви чака блестяща премия – задоволството, което става неделима част от живота на всеки, овладял себе си и предиздвикал живота да му даде това, което желае, заключава американският влъхва.

Из „ Мисли и забогатявай “, Наполеон Хил
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР