Хората, които искат да следят здравните си показатели, докато са

...
Хората, които искат да следят здравните си показатели, докато са
Коментари Харесай

Новият смарт пръстен Ice Ring следи физическата активност и здравето

Хората, които желаят да наблюдават здравните си индикатори, до момента в който са в придвижване, евентуално ще сложат на китката си смарт часовник или фитнес тракер. Тези, които желаят по-опростен вид, могат да изберат смарт пръстен, а Omate преди малко започва продажбите на Ice Ring в Европа.

Производителят на носими устройства Omate пусна на пазара в Европа интелигентния пръстен Ice Ring. Свързвайки се с мобилно приложение посредством Bluetooth, той обезпечава прецизен мониторинг на съня, равнищата на интензивност и сърдечния темп. Сензорите наблюдават и равнищата на О2 в кръвта и напрежението. Водоустойчивият пръстен е направен от титанова сплав и тежи 2,9 година Устройството работи до шест дни с едно зареждане, а времето за зареждане е единствено 30 минути. Цената на аксесоара е 199 евро.

Пръстенът работи с мобилното приложение посредством Bluetooth 5.1 и може да припомня на потребителите да се движат или да потърсят съвет при положение на нарушен сърдечен темп. Устройството поддържа разнообразни спортни режими и оказва помощ за следене на маршрута дружно с Гугъл Maps и GPS на сдвоения смарт телефон. Ice Ring следи другите стадии на съня благодарение на специфичен логаритъм, а датчиците му наблюдават индикатори като сърдечен темп, равнища на О2 в кръвта, напрежението и равнището на физическа интензивност.

Основателят и основен изпълнителен шеф на Omate Лоран Лепен отбелязва, че въпреки да обича да носи часовници и да се гордее, че Omate е един от първите производители на смарт часовници, той осъзнава, че има хора, които не обичат да спят с часовник на ръката си. Ice Ring е комфортен инструмент за тези, които желаят да наблюдават съня си по-точно.

Външната обвивка на Ice Ring е направена от титанова сплав. Пръстенът е водоустойчив по стандарта IP68 и тежи 2,9 g. Електрониката се зарежда от 20mAh LiPo батерия, която обезпечава до шест дни самостоятелна работа. Времето за зареждане благодарение на магнитния USB кабел е единствено 30 минути.

Компанията Omate е известна най-вече със своите смарт часовници. Но още през 2015 година тя стартира да си партнира с френската фешън марка Emanuel Ungaro, с цел да сътвори съвременен смарт пръстен. Той вибрира, когато запаметен в устройството контакт се обади на сдвоения телефон.

Смарт пръстенът Ice Ring може да се назова и фешън аксесоар: той се продава в бижутерийните магазини в Европа. Но в това време той е 24-часов здравен екран с усъвършенствани датчици, проследяващи разнообразни индикатори.

Пръстенът Ice Ring е създаден в съдействие с основаната в Париж марка за носими устройства Ice Watch и се предлага в сребристо, златно или черно на цена от 199 евро. В Съединени американски щати се чака да излезе на пазара през първото тримесечие на 2024 година на цена от 199 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР