Хората искат да са щастливи и се стремят да постигнат

...
Хората искат да са щастливи и се стремят да постигнат
Коментари Харесай

Ето как да повишите нивата на хормона на щастието

Хората желаят да са щастливи и се стремят да реализират това с всички сили. Експертите са на мнение, че всеки може да управлява равнищата на хормона на щастието, серотонин, в тялото си посредством промени в метода си на живот и менюто, написа actualno.com. Мнозина се интересуват от природата на серотонина, който обичайно се назовава хормон на щастието.

Това е вещество, което се създава основно от храносмилателния тракт на индивида. Доказано е, че този хормон въздейства на настроението, паметта, умствените качества. Връзката сред мозъка и червата се изяснява с мястото, където се създава серотонина. Когато равнищата на този хормон са естествени, човек е по-съсредоточен и спокоен, усеща се по-щастлив, твърди американският доктор Вики Петерсън.

Съществуват 5 лесни метода да увеличите хормона на щастието в тялото си, а точно:

1. Воден баланс

Дехидратацията може да изчерпи способността на тялото да получава триптофан, аминокиселина, която се трансформира в серотонин. Не забравяйте да пиете доста вода, с цел да увеличите възможностите си за здрав организъм и естествени функционалности в тялото.

2. Редовни извършения

Проучванията демонстрират, че упражненията, които усилват сърдечната периодичност, покачват равнищата на серотонин и допамин, различен хормон на щастието. Като се движите повече, получавате двойна доза положително въодушевление и самочувствие.

3. Здрави вътрешности

Балансираните равнища на серотонин могат да ви обезпечат здрава чревна флора и добър баланс на бактериите. Възпалените вътрешности покачват риска от когнитивен спад и меланхолия. Препоръчително е да се употребяват храни, съдържащи пребиотици и пробиотици, с цел да поддържате червата си.

4. Наспи се

Хроничното недоспиване води до понижаване на равнищата на серотонин. Идеалният вид е 8 часа непрестанен сън на нощ. Получаването на задоволително отмора ще ви помогне да освободите нужното количество серотонин.

5. Здравословна диета

За да имате здрави вътрешности, които да ви подсигуряват високо на серотонин, вярната диета е от значително значение. Най-добрите източници на хормона на щастието са пълнозърнестите храни, картофите, царевицата и омега-3 мастните киселини.

Помислете добре какво можете да извършите, с цел да си осигурите по натурален метод задоволително количество от хормона на щастието. Няма да ви се постанова да приемате антидепресанти, няма да се карата с близките и ще сте удовлетворени от живота си. Та кой не желае да е в действителност благополучен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР