Хората, чийто пострадал дом е единствен за тях, първи ще

...
Хората, чийто пострадал дом е единствен за тях, първи ще
Коментари Харесай

Хората с единствен дом първи ще получат помощи в бедстващата община Камено

Хората, чийто потърпевш дом е единствен за тях, първи ще получат помощ за загубите си от наводнението с три жертви в бедстващата община Камено. Това заяви пред Българска национална телевизия кметът на Бургас Димитър Николов.

На първо място те ще получат по 327 лева по Закона за обществено то подкрепяне. Вече е направен лист със строителни материали и унищожена бяла техника, за възобновяване на която кметът ще изготви докладна. Ще се търсят и компании - донори, сподели той. Продължава описването на вредите.

Регионалният министър Николай Нанков добави, че във фонда за бедствия има запас от 2 млн. лева, с който да се обезпечи подкрепяне за потърпевшата община.. Разрушените третокласни пътища в общината ще бъдат възобновени, сподели Нанков. Николов добави, че към този момент е обособена краткотрайна площадка за депониране на битовите боклуци на осем общини, откакто районното хранилище също беше залято с вода.

Кметът акцентира, че на територията на общината всички общински язовири са били напълно изпразнени преди зимния сезон, а деретата - почистени. Министърът предложи да не се спекулира с тематиката за виновността до момента в който следователите и прокуратурата не се произнесат. При прогноза за превалявания от 50-60 л на кв. м, за малко време тук-там са се излели по над 200 л, напомни той.

Продължава издирването на една жена, изчезнала по време на бедствието.

През денонощието са получени 117 сигнала от бедстващи хора, а в 25 къщи е изпомпвана вода, сподели кметът на Бургас. Детската градина в Равнец ще остане затворена и през днешния ден, само че учебните заведения и в това село, и в Горно Езерово ще проведат занятията си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР