Хора, загрижени за съдбата на двете малки лъвчета Терез и

...
Хора, загрижени за съдбата на двете малки лъвчета Терез и
Коментари Харесай

Протест пред Министерския съвет спаси две лъвчета

Хора, загрижени за ориста на двете дребни лъвчета Терез и Масуд, се събраха на митинг пред Министерския съвет.

През септември в зоопарка в Разград се раждат три лъвчета. В зоопарка "без лиценз - на цимента, пред панаирна навалица " оцеляват две от тях.

Общинският съвет в Разград през днешния ден е решил да подари двете лъвчета на зоокъта в Пазарджик, от където пък признават, че нямат нито уместно заграждение, нито подготвен личен състав. Това предизвика днешния митинг, проведен от Организацията за отбрана на животните "Четири лапи ".



На митинга дойде и министърът на околната среда и водите Нено Димов, който сподели, че "Четири лапи " е може би най-добре осведомена, посредством и на интернационалната си мрежа, къде лъвчетата могат да се усещат оптимално добре. "Министерството е безусловно стимулирано, взаимно с неправителствената организация, да откри най-хубавото решение за тези две лъвчета, разяснява Нено Димов.

Имаме разбирането на Министерство на околната среда и водите, че тези лъвчета няма да отидат за Пазарджик, за тях ще се търси най-хубавото решение в профилиран център в чужбина, съобщи ръководителят на сдружението "Четири лапи " Явор Гечев.

Лъвчетата са живи посредством, единствено и само, на всеотдайните потребности на доброволци, сподели още Гечев.



Екоминистърът съобщи, че следва да бъдат разисквани и взаимни дейности с природозащитните организации за цялостното положение на зоологическите градини в страната.

"Ако жителите желаят да има зоологическа градина в техния град, би трябвало да са подготвени през локалните налози и такси и през общинските пари, които се дават, да ги приведат в сходство с условията на закона ", сподели Димов.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР