Хора с увреждания се събраха на протест пред сградата на

...
Хора с увреждания се събраха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

ПРОТЕСТ! Хора с увреждания настояват да не ги дискриминират с наредба

Хора с увреждания се събраха на митинг пред постройката на Министерство на здравеопазването. Те упорстват за смяна на Наредбата на здравната експертиза за освидетелстване на ТЕЛК-овете.

Протестиращите издигнаха и транспарант, който гласи: "Реформа - да, само че не по този начин ", с който ясно демонстрираха, че желаят промени в системата на ТЕЛК-овете.

Павлина Григорова изясни за news.bg, че голяма част с хората с увреждания недоволстват против Наредбата на здравната експертиза за освидетелстване на ТЕЛК-овете.

Тя напомни, че от 3 август предходната година работи нова разпоредба за здравната експертиза, която не е издържана медицински, орязва правата на хората с увреждания и ги лишава от такива. По този метод Министерство на здравеопазването унищожава правата на хората, които имат потребност от помощ.

По думите й върху хората с увреждания се упражнява политика на дискриминация.

Григорова е надалеч от мисълта, че в страната няма подправени телкове, само че разрешаването на подобен проблем е работа на следствените органи, а не на здравното министерство.

Тя прикани здравният министър Кирил Ананиев да образува екип от медицински лица, които да работят по профилирани закони, тъй като "не може икономист, математик и финансит да основават закон за здраве ".

"Няма по какъв начин едно тяло да бъде разграничено на половинки - това ми е болно, а друго - не ", безапелационна е дамата.

Григорова съобщи, че в случай че настояванията на хората с увреждания не бъдат чути, ще сезират Европейския комисия за отбрана на правата на индивида.

Припомняме, преди седмица майки от самодейността "Системата ни убива " бяха с подготвеност за митинг.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР