Хора копаят въглища над рудник Ораново. Това заяви за Здравей,

...
Хора копаят въглища над рудник Ораново. Това заяви за Здравей,
Коментари Харесай

Незаконни разкопки над рудник Ораново застрашават мината

Хора копаят въглища над рудник " Ораново ". Това съобщи за " Здравей, България " кметът на Симитли Апостол Апостолов часове откакто миньор почина в рудника след затискане от една от вагонетките.

Незаконните разкопки може да доведат до съдбовни последици, предизвести Апостолов.

От Инспекцията по труда осведомиха, че ще им бъдат нужни няколко дни, с цел да станат ясни аргументите за нещастието и дали вътре е било задоволително обезопасено.

" Преди месеци дадохме сигнали до всички институции, че в рудника се копае нелегално. Такива сигнали бяхме получили от поданици на квартал " Ораново " в Симитли. Общината не може да вземе никакви ограничения, по тази причина прехвърляме топката към останалите институции. Ние не бягаме от отговорност, само че въпреки всичко хората се тормозят, че там може да се случи нещо доста неприятно ", съобщи кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Той се базира на мнението на остарели миньори, съгласно които е останал един слой въглища в горната част. " След като той се вади, има заплаха рудника да потъне. Това приказват хората. Аз не съм експерт и не мога да кажа сигурно дали е по този начин ", добави кметът на Симитли.

Запитан за изискванията на труд в рудника, Апостолов сподели: " Откъдето и да погледнете рудник " Ораново " в профил, той наподобява на концлагер, само че за изискванията вътре нищо не мога да кажа ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР