Хора като Симона Радева нямат място в МВР - те

...
Хора като Симона Радева нямат място в МВР - те
Коментари Харесай

Цв. Цв. изпълзя, коментира мястото на палавата Симона в МВР

" Хора като Симона Радева нямат място в Министерство на вътрешните работи - те са капката катран в системата, съобщи пред Българска национална телевизия Цветан Цветанов. Същевременно има и доста почтени хора, които са отдадени на специалността си и сходни случаи основават усещането, че всички чиновници са " маскари ".

Скандалната полицайка Симона Радева е близка до Георги Семерджиев, който умъртви две девойки в злополуката на бул. " Черни връх " в София.

През последните години Георги Семерджиев неведнъж е нарушавал придвижването по пътищата, управлявал е автомобил след приложимост на опиати. Ако месец преди злополуката органите на Министерство на вътрешните работи бяха свършили своята контролна функционалност, щеше да се избегне тази покруса, разяснява някогашният вътрешен министър.

" Месец по-рано той заобикаля от контролните органи, които са били длъжни да осъществят търсени, тъй като когато видиш, че този човек е рецидивист на пътя, би трябвало да се работи доста по-адекватно. Но имаме повсеместен проблем с политиката на страната, обвързвана с пътната сигурност ", сподели още Цветанов.

По думите му след основаването на Държавната организация за пътна сигурност, чийто бюджет тази година година е над 4 милиона лв., не са реализирани никакви съответни резултати. Цветанов напомни, че със законодателна смяна от 2012 година 50% санкциите, събирани от нарушителите да отиват във фонд, с който да се обезпечава нужната инфраструктура.

" От 2017 до 2020 година във фонда са постъпили 193 млн. лв.. Ежегодно обаче са разходвани средства за техника към 4-5 милиона лв.. Трябваше да се построи инфраструктура с видео наблюдаване и тогава служителят на реда нямаше да има опция за разговор с нарушителя и корупционни дейности. "

Цветанов е изумен за какво в Народното събрание не е имало чуване на вътрешния министър и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, с цел да се обясни цялостната последователност на събитията към злополуката на бул. " Черни връх ".

" При толкоз години пътнотранспортни катастрофи няма по какъв начин да не си видян от органите на реда, това оставя чувство за чадър ", акцентира той.

Според Цветанов откакто служители на реда неведнъж са помагали на Георги Семерджиев, е евентуално доста от доказателствата към злополуката да са заличени: " В момента ние имаме единствено едни телефони и апарати, от които можем да забележим с кого е контактувало лицето, и да се види дали има някой на държавно равнище, който да го е прикривал. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР