Хонконг за втора поредна година е най-скъпият град за имигранти,

...
Хонконг за втора поредна година е най-скъпият град за имигранти,
Коментари Харесай

За втора поредна година Хонконг е най-скъпият град за имигранти

Хонконг за втора поредна година е най-скъпият град за имигранти, демонстрира годишното проучване на консултанската компания " Мърсър " (Mercer), представено от организация " Блумбърг ". Осем от първите 10 града са в Азия – Токио (2-ро място), Сингапур (3-то), Сеул (4-то), Шанхай (6-то), Ашхабад (7-мо), Пекин (8-мо) и Шънджън (10-то). Единствените други са Цюрих (5-то място) и Ню Йорк (9-то).

София пада с две позиции до 177-мо място.

Според Марио Фераро от " Мърсър " повода за шампионата на Хонконг е " мощното търсене на подобаваща за експатриати среда в упования от тях стандарт и в известни измежду тях местоположения ".

Ашхабад е скочил нагоре с 36 места поради нарасналите цени, дължащи се на дефицита на валута и по-скъпия импорт на артикули. Някои американски градове също се издигат в класацията поради силата на $ – Ню Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис са в топ 20.

Класацията включва 209 града по света, като съпоставя цените на над 200 параметъра, измежду които цените на парцелите, превоз, храна, облекло, артикули за дома и развлечения. Тя цели да помогне на мултинационални компании и държавни управления да преценяват по какъв начин да заплащат на висококвалифицираните задгранични служащи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР