Хонконг се намира в безпрецедентна криза, тъй като продемократичното движение

...
Хонконг се намира в безпрецедентна криза, тъй като продемократичното движение
Коментари Харесай

Протестите в Хонконг нямат край

Хонконг се намира в невиждана рецесия, защото продемократичното придвижване на протестиращите, което значително е без водач, прикани милиони по улиците, с цел да стачкуват против това, което те виждат като ерозия на свободите и все по-голяма интервенция в техните каузи от страна на Пекин.

В последната акция протестиращите, облечени в черно, пречеха на вратите на влакове в метрото да се затворят, което докара до огромни забавяния в транспортната мрежа, съобщи БГНЕС. Протестиращите също приканиха за обща стачка през днешния ден, до момента в който студентите ще провеждат протест следобяд.

Хонконг има сериозна степен на автономност по отношение на Китай и работи в границите на една страна - две системи, което дава права на жителите на града, невиждани на континента. Китай се ангажира да даде на хората на Хонконг тези права в особено съглашение, откакто градът стана притежание на Китай още веднъж след английското колониално ръководство през 1997 година.

Протестите започнаха в контраст на държавните проекти за разрешаване на екстрадицията в континенталната част на хора, търсени от Пекин, само че се разшириха, с цел да включат по-широки претенции. Те включват претенции законопроектът за екстрадиция да бъде публично анулиран и за без значение следствие на хипотетичната полицейска грубост по време на митингите.

Протестиращите също желаят губернаторът на града и всички негови депутати да бъдат директно определени, премахвайки актуалната система, която мощно благоприятства китайското държавно управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР