Хонконг. Съд в Хонконг осъди 36-годишен адвокат на 15 месеца

...
Хонконг. Съд в Хонконг осъди 36-годишен адвокат на 15 месеца
Коментари Харесай

Reuters: Хонконгски продемократичен активист е осъден на 15 месеца затвор

Хонконг. Съд в Хонконг осъди 36-годишен юрист на 15 месеца затвор във вторник за подбудителство към неразрешено заседание в памет на починалите при репресиите в Китай през 1989 година против продемократичните протестиращи на и към площад „ Тянанмън “ в Пекин, предава Reuters .

Активистката Чоу Ханг-тунг от закрития в Хонконг Алианс в поддръжка на патриотичните демократични придвижвания в Китай беше задържана предходната година ден преди 4 юни, когато се отбелязва годишнината от репресията.

Полицията забрани годишните бдения, отдадени на репресиите на площад „ Тиананмън “ в Хонконг през последните две години, базирайки се на рестриктивните мерки на ковид.

Но след всеобщите продемократични митинги през 2019 година, доста деятели видяха възбраните като опит за прекъсване на демонстрациите на непокорство към Пекин. Властите отхвърлиха това да е повода.

Въпреки възбраната хиляди възпламениха свещи в целия град през 2020 година, а по-малките групи направиха същото през 2021 година

Обвинението на Чоу е обвързвано с изявления в обществените мрежи, озаглавени „ Паленето на свещ не е закононарушение: защитете позициите си “, и нейната публикация във вестник Ming Pao, озаглавена „ Светлината на свещите носи тежестта на съвестта и хората от Хонконг, които настойчиво споделят истината “.

Магистратът Ейми Чан в магистратския съд на Западен Коулун сподели, че е открила, че изявленията и публикацията са предопределени „ да предизвикват, убеждават, вършат оферти и оказват напън върху членове на обществеността “ и „ равнозначно са подтикнали други да вземат умишлено присъединяване в неразрешено събиране. "

Чан добави, че събранието е предизвикало „ риск за публичното здраве “.

Миналия месец осем продемократични деятели бяха наказани на до 14 месеца за ролята си в бдението през 2020 година Сред тях беше и Чоу, която получи 12-месечна присъда.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР