Хонконг. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите, които от своя

...
Хонконг. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите, които от своя
Коментари Харесай

South China Morning Post: Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите

Хонконг. Полицията употребява сълзотворен газ против протестиращите, които от своя страна хвърлят запалителни бомби против силите на реда, написа хонконгският вестник South China Morning Post .
Трети месец не престават бурните митинги, съпроводени с принуждение в азиатския финансов център със специфичен статут на ръководство, провокиран от квалифициран законопроект за екстрадиция в континентален Китай. Ден откакто хиляди публични чиновници излязоха на улиците в Централна, с цел да призоват управляващите да правят отстъпка на настояванията на протестиращите, хората се събраха в събота на позволен протест в комерсиалния център на Монг Кок, само че скоро протестиращите се насочиха в разнообразни направления, завършвайки със конфликти в Монг Кок и Цим Ша Цуи като полиция употребява сълзотворен газ.
Пред полицейския сектор Цим Ша Цуи някои демонстарнти започнаха да хвърлят тухли по паркираните полицейски коли. Силите на реда обявиха, че са издали предизвестие към протестиращите да изоставен региона, преди да употребяват сълзотворен газ.
Протестиращите блокираха придвижването и изграждаха барикади по пътя си.
Исканията остават същите, както и на други манифестации, държавното управление да прегледа хипотетични злоупотреби с полицейски правомощия; изцяло да отдръпна противоречивия законопроект; да оневини всички задържани протестиращи; да се приложи всеобщо изборно право и да спрат да назовават митингите протест. Полицията предизвести, че ще има нулева приемливост към всяко принуждение, заради близостта на митинга до многолюден търговски квартал.
На остров Хонконг хиляди участваха в протест в парк Виктория в залива Каузуей, с цел да поддържат полицията за поддържане на реда.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР