ХОНГ КОНГ — публикацията на посолството на САЩ в Пекин

...
ХОНГ КОНГ — публикацията на посолството на САЩ в Пекин
Коментари Харесай

Как публикация на посолството на САЩ за жирафите се превърна в повод за отчаяние относно падащите фондови пазари в Китай

ХОНГ КОНГ — обявата на посолството на Съединени американски щати в Пекин беше за отбраната на дивите жирафи в Африка. Но потребителите на обществените медии в Китай желаеха да приказват за нещо друго: положението на китайската стопанска система, изключително неуверените й фондови пазари.

Десетки хиляди консуматори на Weibo, известна китайска обществена медия платформа, се стекоха към обявата в формалния акаунт на посолството в Пекин през уикенда, с цел да изразят своя яд и отчаяние, защото китайските фондови пазари доближиха петгодишно дъно.

„ Кой може да ме избави? Дълго време бях без работа и в този момент съм задлъжнял “, гласи един коментар в петъчната обява, която до вторник беше харесана повече от 751 000 пъти и получи 171 000 коментара.

Китай, втората по величина стопанска система в света след Съединените щати, е повишена с 5,2% предходната година, съгласно публични данни. Но е изправен пред редица стопански провокации, в това число спад на недвижимите им...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР