Холокостът е най-голямото злодеяние в Световната история, тъй като е

...
Холокостът е най-голямото злодеяние в Световната история, тъй като е
Коментари Харесай

Холокостът - най-голямото злодеяние в световната история

Холокостът е най-голямото злочинство в Световната история, защото е индустриално ликвидиране на хора. Това са лагерите на гибелта, основани от нацистите в Третия Райх. Няма дадени толкоз почтени жертви в историята – 5 850 000. Има и други всеобщо починали, само че евреите стават един страдалчески народ, който е унищожаван поради своя генезис. Това сподели историкът акад. Георги Марков в изявление за организация „ Фокус “ във връзка Международния възпоменателен ден на Холокоста.
„ Това закононарушение на нацизма не трябва да се не помни, като се припомня, че антисемитизма има корени освен в Нацистка Германия, само че е имало доста преди Хитлер. Имало е и в Испания, Англия, Русия и други, само че Хитлер престъпва към всеобщо заличаване или така наречен „ дефинитивно решение на еврейския въпрос “, според конференцията във Ванзее на 20 януари 1942 година Трябва да се помни и да се предизвестява, тъй като антисемитизмът не е липсващ “, акцентира историкът.
По думите му концепцията за геноцида над евреите се заражда още, когато самият Хитлер като юноша чете антисемитски книги и е под въздействие на антисемитите от 19-ти век, когато упрекват евреите, че са отговорни за Световната стопанска рецесия.
Припомняме, че други етнически, политически и обществени групи – роми, комунисти, хомосексуални, Свидетели на Йехова, руски военнопленници, политически пандизчии, инвалиди също са преследвани и унищожавани от този режим.
Много откриватели не включват тези групи в определението за Холокоста и го посочват единствено като геноцид по отношение на евреите (Хана Прайс и др.), или както нацистите го назовават „ дефинитивно решение на еврейския въпрос “ („ Die Endlösung der Judenfrage “). Ако се вземат поради и нееврейските жертви на нацистките репресии, общият брой на починалите нормално се прави оценка на девет до единадесет милиона, в по-крайни оценки – до 26 милиона души. Това се изяснява с обстоятелството, че броят на убитите руски военнопленници (около 5 – 10 милиона) е по-голям от този на избитите евреи (6 милиона). Освен това на геноцид са подложени разнообразни обществени групи от хора в окупираните от Германия страни.

В редица европейски страни, най-вече тежко наранени от идеологията на националсоциализма, като Германия, Австрия, Франция и други отричането на Холокоста се смята за закононарушение. Например в Германия, която е най-засегната от нацизма, отричането на Холокоста се преследва от „ Закона за общественото одобрение, отказване или омаловажаване на дейностите на националсоциалистическия режим, което може да наруши публичното успокоение “.
Според едно много оспорвано решение на немския Конституционен съд по този въпрос: " Дори такива изказвания да са част от научно проучване или догадка, те могат да обосноват наказуемост, тъй като отбраната на свободата на словото не е годна за умишлено изнасяне на обстоятелства, избрани като „ потвърдено лъжливи “ от немското законодателство ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР