Холивудски звезди, сред които Сюзан Сарандън, Марк Ръфало, Питър Капалди

...
Холивудски звезди, сред които Сюзан Сарандън, Марк Ръфало, Питър Капалди
Коментари Харесай

Холивудски звезди подкрепиха Ема Уотсън

Холивудски звезди, измежду които Сюзан Сарандън, Марк Ръфало, Питър Капалди и Чарлс Данс, оповестиха поддръжката си за английската актриса Ема Уотсън, която бе упрекната в антисемитизъм, поради пост в Инстаграм.

Миналата седмица Уотсън, най-известна с ролята си на Хърмаяни Грейнджър във филмите за Хари Потър, беше упрекната в антисемитизъм, откакто разгласява в обществената мрежа фотография от пропалестински митинг с надпис „ Солидарността е глагол “ и откъс от феминистката Сара Ахмед:

 „ Солидарността не допуска, че нашите битки са идентични, или че нашата болежка е същата, или че нашите очаквания са за еднообразно бъдеще. Солидарността включва ангажираност и работа, както и признанието, че даже в случай че го създадем, нямаме същите усеща, или същите животи, или същите тела, само че живеем на обща основа “, се споделя в цитата.

Постът провокира остри рецензии от израелски чиновници. 

„ Десет точки за Грифиндор за антисемитизъм “, сподели Дани Данон, някогашен министър на науката в държавното управление на Нетаняху и дипломат на Израел в Организация на обединените нации.  

Ема Уотсън бе подложена на критика и от сегашния израелски дипломат в Организация на обединените нации Гилад Ердан.

„ Магията може и да работи в света на Хари Потър, само че не и в действителността. Ако работеше, магията би могла да отстрани злото на Хамас, което потиска дамите и се стреми да унищожи Израел, и Палестинската власт, която подкрепя терора “, сподели той.

В писмо, инициирано от английската организация Artists for Palestine, повече от 40 известни артисти, в това число Гаел Гарсия Бернал, Джим Джармуш, Виго Мортенсен и Стив Куган, обявиха: „ Присъединяваме се към Ема Уотсън в поддръжката на изявлението ѝ, че „ Солидарността е глагол " и тази взаимност включва и солидарността с палестинците, които се борят за своите човешки права в сходство с интернационалното право. "

Някои сътрудници на Ема Уотсън се изрекоха по-остро.

„ Виждаме дисбаланс на силите сред Израел и палестинците, живеещи под военна окупация. Ние се противопоставяме на продължаващите опити на Израел да изведе принудително палестинските фамилии от домовете им в Източен Йерусалим “, прибавиха сътрудниците на Уотсън от Хари Потър Мириам Марголис и Джули Кристи, позовавайки се на отчет на Human Rights Watch, в който се твърди, че Израел прави военни закононарушения.

Подписалите писмото актьори означиха, че осъждат всички форми на расизъм, в това число антисемитизма и ислямофобията.

„ Опозицията против политическа система или политика не е същото като фанатизма, омразата и дискриминирането против която и да е група хора въз основа на тяхната еднаквост “, споделиха те.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР