Холивудската звезда Анджелина Джоли каза, че ще работи съвместно с

...
Холивудската звезда Анджелина Джоли каза, че ще работи съвместно с
Коментари Харесай

Анджелина Джоли ще работи с НАТО срещу сексуалното насилие


Холивудската звезда Анджелина Джоли сподели, че ще работи взаимно с НАТО в битката против половото принуждение.

„ Като филантропичен чиновник, това е забавна стъпка за мен ”, съобщи Джоли на конференция в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Джоли, която е специфичен делегат на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, сподели, че „ за нея е чест да работи със Столтенберг през идващите месеци и години ”.

„ Наясно сме, че това изпитание би трябвало да докара до на практика резултати, които в действителност ще трансформират нещата в зоните, наранени от спорове, и отношението към дамите в международен мащаб ”.

Вероятно една от първите страни, която Джоли ще посети в новата си роля, е Афганистан, където се води битка за правата на дамите, до момента в който държавното управление и подкрепяните от Съединени американски щати сили водят 17-годишна борба с талибанските бойци.

Джоли сподели, че част от ролята й за НАТО ще е „ да слага въпроса къде има потребност от смяна и усъвършенстване ”, да вземем за пример където има цивилни жертви при въздушни удари.

Актрисата уточни, че се причислява към НАТО като филантропичен чиновник, а не като боен. Тук съм, с цел да оказвам помощ и да работя там, където НАТО организира образование, което визира жителите на място ”.

Бившият норвежки министър председател Столтенберг съобщи, че за него е „ чест ” да работи с Джоли.

„ Заедно би трябвало да хвърлим ярка светлина върху половото принуждение в спора, най-мрачното закононарушение. Вашият ангажимент покачва осведомеността за това какво би трябвало да създадем, с цел да защитим най-уязвимите ”, сподели Столтенберг. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР