Холгер Руне се класира за първия си четвъртфинал в турнирите

...
Холгер Руне се класира за първия си четвъртфинал в турнирите
Коментари Харесай

19-годишен датски тийнейджър хвърли бомбата в Париж след победа над Циципас

Холгер Руне се класира за първия си четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем, откакто сервира най-голямата изненада от началото на Ролан Гарос, побеждавайки един от любимците за трофея и миналогодишен финалист Стефанос Циципас след 7-5, 3-6, 6-3, 6-4 за малко над три часа игра .
Холгер Руне.
Първият сет стартира по-добре за първата ракета на Гърция, който реализира пробив в четвъртия гейм, само че той бе мигновено върнат от датския младеж. В края на частта 19-годишният скандинавец сподели по-здрави нерви и след нов пробив в 11-ия гейм, сервира сполучливо за продобиване на сета. Вторият вървеше равностойно, преди Циципас да нанесе своя удар с брейк в осмия гейм. В третата част функциите се размениха и този път Руне употребява своя момент в шестия гейм, а този единствен пробив направи разликата сред двамата в сет номер 3.

Четвъртият бе трагичен, като датчанинът поведе с 5-2, само че се пропука при първия си сервис гейм за успеха, а по-късно трябваше да избави три точки за връщане и на втория пробив, преди да ликува с най-голямия триумф в кариерата си. Мачът беше извънредно непосредствен в статистическите индикатори, като Руне направи 54 уинъра и 38 неточности, до момента в който Циципас приключи с 41 печеливши удара и 33 неточности. Така, Руне влезе в историята на шампионата като първия датчанин, стигал до четвъртфиналите в Париж.

Той ще играе в спор за място на полуфиналите с различен скандинавец – Каспер Рууд, който пък стана първият норвежец в последните осем на Откритото на Франция, откакто надви над поляка Хуберт Хуркач в четири сета. Рууд е спечелил и трите си мача досега с Руне на равнище АТП . /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР