Холгер Руне несъмнено е един от най-ярките таланти в световния

...
Холгер Руне несъмнено е един от най-ярките таланти в световния
Коментари Харесай

Звездно партньорство: Муратоглу заменя временно Симона Халеп с Холгер Руне

Холгер Руне безспорно е един от най-ярките гении в международния тенис и напълно скоро българската аудитория получи опция да се увери в това с очите си, защото датчанинът доближи до финала на тазгодишния Sofia Open. Това обаче надалеч не е най-впечатляващото достижение на младежа през сегашния сезон, тъй като Руне се регистрира със спечелването на своята дебютна ATP купа, а също по този начин откри място в четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос, отстранявайки Стефанос Циципас по пътя си към този стадий от надпреварата.

Всички тези триумфи изведоха скандинавеца до рекордното за него 27-мо място в ранглистата, което го слага в отлична позиция да изпълния своята цел за годината, която беше да влезе в топ 25 на подреждането. Изглежда пък, че младокът ще може да разчита на сериозна поддръжка в оставащите за него съревнования през 2022-ра, имайки поради новината, че Патрик Муратоглу ще пътува с него в идните седмици и също по този начин се чака да организира предсезонна подготовка с тенисиста.

Френският експерт е тясно обвързван с напредъка на датчанина, който тренира в академията му от 13-годишна възраст насам, само че за пръв път Муратоглу ще се посвети напълно на Руне. Този ход на треньора е подбуден от обсоятелството, че Симона Халеп претърпя интервенция на носа и няма да може да играе през идните седмици, а самата румънка е насърчила наставника си да потърси ново предизвикателство през този интервал.

Самият 19-годишен състезател призна, че не е имал никакви съмнения в решението си да работи с един от най-реномираните специалисти в спорта и изрази вяра да направи идната крачка напред в развиването си благодарение на Муратоглу.

Very excited to include in my fantastic team for the rest of 2022
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР