Холандското правителство обяви, че намалява максималната скорост по автомагистралите до

...
Холандското правителство обяви, че намалява максималната скорост по автомагистралите до
Коментари Харесай

Холандия ограничава скоростта по магистралите до 100 км в час

Холандското държавно управление разгласи, че понижава оптималната скорост по автомагистралите до 100 километра в час, оповестява "Франс прес ".

Тази мярка се вписва в проекта за деяние, признат за битка с газовите излъчвания, които замърсяват околната среда.

От няколко месеца държавното управление е изправено пред многолюден спор за метода, по който да се понижат азотните излъчвания, откакто холандски съд разгласи през май, че сегашната държавна политика не съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз в тази област. Новото ограничаване на скоростта, което би трябвало да влезе в действие в Холандия през 2020 година, ще е най-ниското в Европа дружно с това в Кипър.

Превозните средства ще могат да се движат със сегашната позволена скорост от 130 километра в час през нощта сред 19:00 часа (20:00 часа българско време) и 06:00 часа (07:00 часа българско време).

Премиерът на Холандия Марк Рюте съобщи на конференция, че тази мярка не е приятна никому, само че е нужна, с цел да се избегне застой във връзка с ограниченията за запазване на околната среда в Холандия.

Рюте е водач на Народната партия за независимост и народна власт, получила прякора "Бръм, бръм " поради огромните си достижения в облекчаването на рестриктивните мерки за скоростта. Големите планове за строителство на пътища и летища в Холандия, която е петата най-голяма стопанска система в еврозоната, бяха спрени от държавното управление, с цел да се съблюдава разпореждането на съда. Установяването на оптималната скорост от 130 километра в час вместо 120 километра в час беше водещо предложение на партията на Рюте, което тя внесе през 2012 година, показва БНР. Планът за деяние, който целеше понижаване на азотните излъчвания, включваше също по този начин и смяна в методите на работа в земеделскя бранш.

Перспективата за тези промени провокира гнева на хиляди земеделци, които неотдавна стачкуваха неколкократно с тракторите си в страната. Една от тези демонстрации провокира най-голямото запушване в историята на Холандия. Новото ограничаване на скоростта цели частично да покаже на селскостопанските производители, че другите браншове, които замърсяват околната среда, също би трябвало да трансформират навиците си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР