Холандският съдия Морис Паархайс заяви, че е постъпил правилно, след

...
Холандският съдия Морис Паархайс заяви, че е постъпил правилно, след
Коментари Харесай

Холандският съдия, отбелязал гол: Постъпих правилно като го зачетох

Холандският арбитър Морис Паархайс съобщи, че е постъпил вярно, откакто зачете гола, който самичък означи в мача сред четвъртодивизионните Харкемасе Бойс и ХСВ Хук.

Паархайс закупи международна популярност, откакто инцидентен рикошет в неговия крайник се трансформира в гол за гостите от Хук, които по този начин понижиха изоставането си на 2:3 в мач от последния кръг на аматьорското състезание. В последна сметка куриозното попадение не се оказа решаващо и Харкемасе завоюва срещата с 4:2, само че видеото от обстановката се трансформира в същински шлагер в обществените мрежи и за негативно време събра над 5 милиона гледания единствено в Туитър.

"Топката уцели крайници ми. Опитах се да го дръпна, само че не съумях да го направя в точния момент ", призна Паархайс пред холандски вестник в понеделник. "Играчите на Харкемасе ме питаха какво се случва, само че трябваше да им обясня, че реферът е част от играта и нямах никаква друга опция, с изключение на да зачета гола ", изяснява реферът.

Паархайс стартира да съдийства още на 16 години, само че в това време играе футбол и като дилетант, тъй че за него това не е първи гол в кариерата. "Това не е първият ми гол, има няколко като състезател. Надявам се обаче, че този беше първият ми и финален като арбитър ", признава той. "В последните два дни телефонът ми се задръсти от известия от хора от целия свят. Някои от тях даже ме канят да стана нападател в техните тимове ", споделя с усмивка още реферът-голмайстор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР