Холандският институт за обществено здраве е регистрирал още 148 починали

...
Холандският институт за обществено здраве е регистрирал още 148 починали
Коментари Харесай

В Холандия починалите от коронавируса вече са близо 1 500 души

Холандският институт за публично здраве е записал още 148 умряли от новия ковид (COVID-19) в границите на последните 24 часа, оповестяват локалните медии.

В страната на лалетата са регистрирани общо 1 487 жертви на болестта от началото на епидемията там.

Броят на пациентите, признати в болница, се е нараснал с 502 до 6 286 души, измежду които са и такива, които след това са изпратени за лекуване у дома.

Към момента холандските управляващи са записали общо 15 723 инфектирани. Това е нарастване с 1 026 души спрямо през вчерашния ден.

По брой на жертвите в Европа Холандия се подрежда на пето място - след Италия, Испания, Франция и Англия, само че с нейните малко повече от 17 млн. население тя има много по-малко хора от въпросните страни. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР