Холандската полиция съобщи днес, че е задържала 130 протестиращи екоактивисти

...
Холандската полиция съобщи днес, че е задържала 130 протестиращи екоактивисти
Коментари Харесай

Холандската полиция арестува 130 демонстранти от Бунт срещу унищожението

Холандската полиция заяви през днешния ден, че е задържала 130 протестиращи екоактивисти от придвижването "Бунт против заличаването ", които блокираха публични места в центъра на Амстердам, с цел да привлекат внимание към рисковите промени в климата, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Групата, която упорства държавните управления да подхващат незабавни ограничения за попречване на най-тежкото опустошаване, за което приказват климатолозите, от две седмици взе участие в акции на гражданско непокорство в огромни градове по целия свят. В Амстердам стачкуващите докараха лодка, украсена с лозунги против климатичните промени, до известния мост "Блаубрюг " ( "Синият мост ") пред постройката на общината.

Полицията разгласи, че е взето решение за осъществяване на арести, тъй като демонстрацията се организира без позволение и деятелите блокират пътното придвижване. Тази седмица общият брой на задържаните в Холандия надвиши 200 души. Демонстрантите от "Бунт против заличаването " се стремят да накарат държавните управления да понижат въглеродните излъчвания и да предотвратят рецесията с климата, която съгласно тях ще докара до всеобщ апетит и обществен разпад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР