Холандската полиция арестува втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха

...
Холандската полиция арестува втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха
Коментари Харесай

Арестуваха втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха в Ротердам

Холандската полиция арестува втори обвинен по отношение на терористичната опасност за рок концерт в Ротердам, отсрочен след сигнал на испанските управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Арестът е бил осъществен рано тази заран в южната холандска провинция Брабант, арестуваният е на 22 години, заяви Агенция Франс Прес. Полицията продължава да разпитва испанския жител, арестуван в Ротердам, до момента в който карал микробус, претрупан с газови битилки, към мястото на концерта на калифорнийската тайфа "Аллах Лас " (Allah-Las). Източник от испанските правораздавателни органи съобщи, че казусът не е обвързван с терористичните набези в Испания предходната седмица.

Говорител на полицията сподели през днешния ден, че разпитите на първия задържан към този момент не са довели до определяне на неговата идентичност. В микробуса с испанска регистрация е имало две газови бутилки, а лидерът е карал съмнително към мястото на концерта, добави представителят Хейс Нимвеген. Той отхвърли да разяснява известията на испанската полиция, че лидерът е пиел алкохол.

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб сподели нощес на конференция, че още не е ясно дали има връзка сред сигнала за опасност и откриването на микробуса. Той предизвести да не се вършат прибързани изводи за съществуването на проект за офанзива с газови бутилки. Испанската новинарска организация Еуропа прес, базирайки се на източници от силите за битка с тероризма в Испания, съобщи, че испанският жител, задържан в Ротердам, не е обвързван с дихадистки тероризъм и че газовите бутилки в микробуса му евентуално са прилагане в семейството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР