Холандска компания разработва метод за целогодишно отглеждане на зеленчуци в

...
Холандска компания разработва метод за целогодишно отглеждане на зеленчуци в
Коментари Харесай

Зеленчуци в саксии? Защо не

Холандска компания създава способ за целогодишно развъждане на зеленчуци в саксии, които да осъществя на пазарите из Европа. Фирмата „ Prudak “ се занимава с новаторски способи за селекция на култури и в частност с развъждането на зеленчуци на високи шпалири в оранжерии.

Но ангажирането с произвеждане на зеленчуци в саксии е напълно ново за компанията и реализацията на продукцията може да се случи единствено в избрана част от годината. И то за хора, които ценят свободното си време, обичат природата, здравето и удоволствието от процеса на развъждане на зеленчуци под покрив. Продуктите са предопределени за дребна пазарна ниша, която обгръща почитателите на екологичен метод на живот, най-вече в градовете.

В момента в оранжерията на повърхност от 140 квадратни метра се отглежда зеленчуци по модерни технологии. При това опитната станция е ситуирана сред разнообразни индустриални здания и има заплаха от внасянето на разнообразни болести измежду културите. Това обаче дава добра база за оценка на устойчивостта на сортовете и растенията на разнообразни болести.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР