Ходовете на Великобритания към снабдяване на Украйна с бойни танкове

...
Ходовете на Великобритания към снабдяване на Украйна с бойни танкове
Коментари Харесай

Британия няма значение - Германия очаква САЩ да проправят пътя за бойни танкове към Украйна

Ходовете на Англия към доставяне на Украйна с бойни танкове са главоболие за Олаф Шолц - само че към момента е  си да не изпраща тежка немска ризница, без образец от Вашингтон , написа " Политико ".

Говорителят на Шолц сподели в сряда, че проектите на Лондон да достави на Украйна създадените във Англия танкове Challenger 2 няма да трансформират позицията на немското правителств о, което до момента отхвърля Leopard 2. Полша предложи Леопардите да бъдат доставени посредством по-широк съюз от европейски страни.

" Сега няма смяна в обстановката заради стъпката, която английското държавно управление разгласи ", сподели представителят Щефен Хебестрайт на конференция в Берлин. Той добави, че както беше декларирано по-рано в понеделник, не му е известно за никакви публични претенции от партньорски страни за взаимна доставка на танкове Leopard на украинската войска.

Говорейки при изискване за анонимност, двама немски публични лица споделиха, че позицията на Шолц зависи мощно от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с който канцлерът към този момент тясно се координира, когато издаде взаимно изказване предходната седмица, обявявайки взаимната доставка на немски и американски бойни машини на пехотата в Украйна .

На районен избирателен протест в Берлин в понеделник Шолц акцентира значимостта на разискването на оръжията с президента на Съединени американски щати , като сподели, че доставките на танкове за Украйна би трябвало да бъдат разисквани " дружно с другари и съдружници и изключително с нашия трансатлантически сътрудник , със Съединените американски щати. "
 Англия обмисля изпращане на танкове на Киев
Англия обмисля изпращане на танкове на Киев

Лондон може да даде към 10 машини

Хебестрайт сподели в сряда, че решението от предходната седмица на Шолц и Байдън бележи " качествено нова стъпка " в поддръжка на Украйна и акцентира, че съдружниците " ще би трябвало да видят по пътя " какви спомагателни стъпки могат да бъдат подхванати в " интернационална съгласуваност ".

Въпреки това английските проекти , които се чака да бъдат публично оповестени на среща на западни представители на защитата във военната база Рамщайн в Германия на 20 януари , евентуално ще засилят натиска върху Шолц , защото Обединеното кралство ще бъде първата страна, която ще доставя на Украйна модерни бойни танкове западно произвеждане.

Даунинг стрийт сподели в сряда, че министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс води полемики със западните съдружници за това по какъв начин да изпратят " изменящи играта " танкове в Украйна .

Канцлерът неведнъж се противопоставяше на изпращането на Leopard , като споделяше, че Германия не би трябвало да работи сама при изпращането на западни танкове - мотив, който би бил обезсилен от хода на Англия. Досега страните са доставяли на Украйна единствено по-стари бойни танкове от руската епоха, само че запасите от тези транспортни средства, както и муниции, от ден на ден се изчерпват и нараства осъзнаването, че Киев се нуждае от спомагателна поддръжка на фона на страховете от нова съветска атака .

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели пред немската социална телевизия ARD в сряда, че е уверен, че Германия рано или късно ще се съгласи да изпрати Leopard .

" Дори в случай че Германия има избрани рационални причини да не го направи, Германия отново ще го направи на по-късна дата ", сподели Кулеба. " Вече видяхме това със самоходните гаубици, със системата за противовъздушна защита IRIS-T и най-скоро със системите за противовъздушна защита Marders и Patrio t. "

Кулеба добави: " Винаги е сходен моделът: първо споделят " не ", по-късно гневно пазят решението си, единствено с цел да кажат " да " най-после . Все още се опитваме да разберем за какво немското държавно управление си предизвиква това ".

Мари-Агнес Щрак-Цимерман, ръководител на комисията по защита на немския парламент и народен представител от демократичния съдружен сътрудник на Шолц, FDP, също прикани Шолц да следва английските проекти и да се откаже от нежеланието си да изпраща тежки танкове .

" След Мардер би трябвало да последва Леопард, с цел да може Украйна сполучливо да се отбрани против бруталната съветска война ", сподели Щрак-Цимерман пред " Политико ". " Германия най-сетне би трябвало да излезе стратегически пред кривата и не би трябвало постоянно да реагира единствено когато обстановката в Украйна се утежни. "
 Решено: Полша изпраща танкове
Решено: Полша изпраща танкове " Леопард " на Украйна, Англия дава " Чалънджър 2 "

Киев е убеден, че Германия също ще му изпрати танкове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР