Хлябът започна да поскъпва. Причината - увеличението на цената на

...
Хлябът започна да поскъпва. Причината - увеличението на цената на
Коментари Харесай

Хлябът поскъпва с до 30 процента

Хлябът стартира да нараства. Причината - нарастването на цената на пшеницата на международните тържища и повишаването на газта у нас. Увеличението е с към 20-25 на 100 или с към 20-30 стотинки за самун, оповестява Българска национална телевизия.

Очакваният рандеман на хлебна пшеница за тази година ще е с към 15 % по-нисък, съпоставяне с 2017 година. Интензивните превалявания през лятото са повода за влошеното качество на зърното.

"Около 53% от реколтата е с положителни хлебопекарни индикатори, което значи, че имаме задоволителни количества. Миналата година бяха сред 80-90% ", обясни Ася Гочева от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

"Повишение в цената ще има на всички места. При неприятна година - това постоянно е било. Винаги ще има промени, когато ще има неприятна година. Различните компании, разнообразни надценки поставят Това се получава от другата суровина, която получават, тъй като всички мелници ", добави производителят от Благоевград Димитър Бакалов.

Вече се вижда, че хлябът в Пловдив и в Пазарджик нарастна. Цената му е увеличена с към 25 %. В Пловдив цената на най-масовия самун се е повишила с към 30 стотинки. Белият към този момент коства 1.10 ст., а преди десетина дни е продаван за 0.88 стотинки.

Потребителите към този момент усещат фрапантното повишаване и настояват, че това ще се отрази на фамилния бюджет за храна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР