Хлътнал паваж, дупки, изкъртени тротоари, кални гьолове пред блокове и

...
Хлътнал паваж, дупки, изкъртени тротоари, кални гьолове пред блокове и
Коментари Харесай

Ул. Даме Груев още си чака ремонта

Хлътнал паваж, дупки, изкъртени тротоари, кални гьолове пред блокове и кооперации - по този начин наподобява ул. „ Даме Груев ” в " Кючук Париж ". „ От четири години управниците ни дават обещание ремонт, само че единствено ни лъжат. Нищо не са свършили. Кметът Иван Тотев да пристигна тук най-малко един път. Да паркира колата си в калта и да мине пешком от Кукленско шосе до бул. „ Македония ”, с цел да види с очите си, а не от кабинета, по какъв начин наподобява улицата ”, гневи се Велизар Хубчев. Разказва, че живее в един от блоковете към този момент 30 години и нито един път не е виждал да има ремонт, с изключение на когато се спука тръбопровод.

„ Жалка картинка сме ”, обобщава мъжът и сочи „ паркинга ” пред дома си. Пет-шест автомобила са спрени в калта. Друго място няма, изяснява Велизар. Между блоковете е като разорана равнища, единствено дето и трева не никне, иронизират неговите съседи.

Почти на половината улица тротоарните плочки са строшени на ситни части. Извадените блокчета са струпани „ на склад ” до дървета. На места има единствено пръст и трошляк, тревясали като горска пътека. Паважът пък е пропаднал и колите подскачат като лодки в бурно море.

„ Ремонтът на ул. „ Даме Груев ” трябваше да стартира още преди три години, само че и в този момент няма утвърден план ”, ядосва се и кметът на „ Южен ” Борислав Инчев.

Средствата за планиране и реорганизация бяха планувани в градския бюджет още през 2016 година по гледище на Инчев и съветниците от Патриотичния фронт. „ Южен ” обаче не получи финансиране, тъй като в Община Пловдив взеха решение, че сами ще проведат процедурите за избор на архитект, а по-късно и на строител. Ремонтът се отсрочи, а парите за ул. „ Даме Груев ” бяха изхарчени за други обекти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР