Хладен коментар към кабинета за предложението от него мерки направи

...
Хладен коментар към кабинета за предложението от него мерки направи
Коментари Харесай

Йотова попари кабинета за мерките. Тежки въпроси

Хладен коментар към кабинета за предлагането от него ограничения направи вицепрезидентът Илияна Йотова. И насочи серия тежки въпроси към ръководещите.

Предложените от обединението ограничения против рецесията не са антиинфлационни, отсече Йотова преди гала в УНСС по връчване на дипломите на бакалаври и магистри от катедра „ Международни връзки “.

Мерките не са ориентирани да борят инфлацията, а по-скоро към това да облекчат ситуацията и обстановката на хората и бизнеса, само че по никакъв метод не стопират инфлацията, тъй като „ инфлация се стопира, когато има по-голямо произвеждане, когато се подтиква промишлеността на страната, когато се подтиква стопанската система, когато има свежи нови вложения “, изясни вицепрезидентът.

„ На този стадий, като първа крачка – добре, само че аз, персонално, чаках повече, чаках да бъде в действителност нараснала минималната работна заплата и да се постави необлагаем най-малко “, добави Йотова. Това фактически е мярка с дълготраен резултат и съгласно мен тя е нужна, сподели още тя.

" Все още от това, което е препоръчано, нямам отговор на въпроса какъв ще бъде резултатът върху нас, потребителите, дали фактически тези проценти, които се оповестяват ще имат директно отражение върху стандарта и сигурността на хората за идващите месеци, тъй че да могат да си покриват сметките, да изхранват фамилиите си и да могат да се усещат спокойни. Нямам отговор на въпроса тези два милиарда от кое място ще дойдат – дали ще бъдат запланувани в актуализацията на бюджета, дали става дума за пари, които са от възходящите заеми на страната, ние нямаме никакъв отговор от страна на министър-председателя ", добави Йотова.

" На трето място – до каква степен тези ограничения ще бъдат устойчиви, до каква степен бизнесът може да се надява на тях, до каква степен може да бъде сигурен, че те ще продължат и идващите месеци. Не на последно място – до каква степен рецесиите и провокациите във връзка с доставки на горива, във връзка с цени, които всеки месец ще бъдат съобщавани от регулаторните органи, ще бъдат съобразени с тези ограничения или всякога ще се споделя, че " пораждат нови условия и ще би трябвало да променим предложенията си ", " разяснява още Илияна Йотова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР