Хизбула съобщи за смъртта на двама свои бойци, убити при

...
Хизбула съобщи за смъртта на двама свои бойци, убити при
Коментари Харесай

Хизбула съобщи за смъртта на двама свои бойци, убити при израелски удари

" Хизбула " заяви за гибелта на двама свои бойци, убити при израелски удари, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че Израел е нараснал офанзивите си в Южен Ливан през днешния ден - ден откакто при нахлуване на проиранската шиитска формация бяха ранени 14 израелски бойци.

Размяната на удари сред израелската войска и " Хизбула " се ускори тази седмица. Вчера ливанското ислямистко придвижване пое отговорност за нахлуване против боен команден пункт в северната част на Израел, който отговори с офанзиви надълбоко в ливанска територия.

" Хизбула " заяви през днешния ден за гибелта на двама свои бойци при израелски удари. Според спасители те са били убити при удар с дрон по село Кфар Кила в Южен Ливан.

Официалната ливанска новинарска организация ННА заяви, че през нощта Израел е нанесъл тежки въздушни удари и е изстрелял повече от 100 артилерийски снаряда и е хвърлил фосфорни бомби по погранични градове в южната част на страната, в това число Кфар Кила.

Ливан упреква Израел, че е употребявал бял фосфор - запалително оръжие, неразрешено за потребление против цивилни.

От началото на войната в линията Газа сред Израел и " Хамас " на 7 октомври " Хизбула " прави ежедневни набези против еврейската страна в поддръжка на своя съдружник - палестинското ислямистко придвижване, показва Агенция Франс Прес.

Израелската войска отвръща на офанзивите, като прави бомбардировки все по-дълбоко в ливанската територия и подхваща прецизни удари против членове на " Хизбула ".

Израелската войска заяви през вчерашния ден, че 14 израелски бойци са били ранени, шестима от които тежко, в Северен Израел при нахлуване от ливанска територия.

От своя страна " Хизбула " съобщи, че е атакувала израелски боен команден пункт " като възмездие " за гибелта на най-малко трима нейни бойци при израелски удари във вторник.

Израелската войска заяви, че нощес е нанесла удари в региона на Баалбек в Източен Ливан - град бастион на " Хизбула ", намиращ се на повече от 100 километра от границата.

Междувременно министърът на вътрешните работи на Ливан Басам Мауалауаи съобщи през вчерашния ден, че мистериозното похищение и ликвидиране на обвързван с " Хизбула " ливански сараф във вила в покрайнините на спокоен планински курортен град по-рано този месец евентуално е дело на сътрудници на израелското разузнаване, съобщи Асошиейтед прес.

Убийството на 57-годишния Мохамед Срур, който попадал в санкционния лист на Съединени американски щати, е като от шпионски трилър, отбелязва АП. В кофа с вода на мястото на случая са открити револвери със заглушители и ръкавици, както и химикали, явно предопределени за унищожаване на пръстови отпечатъци и други доказателства, съобщи ливанският министър на вътрешните работи Мауалауаи в изявление за АП. Хиляди долари в брой са били разпръснати към тялото на Срур, като че ли с цел да разсеят всевъзможни догатки, че претекстът е бил грабеж, отбелязва организацията.

" Ливанските служби за сигурност имат съмнения, че зад тази интервенция стои " Мосад ", сподели Мауалауаи и добави: " Начинът, по който е осъществено закононарушението, води до тези съмнения. "

Министърът не даде съответни доказателства за изказванията си. Той сподели, че следствието към момента продължава и откакто завърши, резултатите ще бъдат оповестени и предадени на правосъдните органи, показва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР