Хитрини за отглеждане на красиви коледни кактуси Коледният кактус произхожда от

...
Хитрини за отглеждане на красиви коледни кактуси
Коледният кактус произхожда от
Коментари Харесай

Хитрини за отглеждане на красиви коледни кактуси

Хитрини за развъждане на красиви коледни кактуси

Коледният кактус произлиза от Бразилия, където в тропическите гори пораства като паразит по короните на дърветата. В нашата страна се отглежда като цвете което цъфти от декември до февруари.

Тъй като цъфти в интервала към Коледните празници, в доста европейски страни се назовава коледен кактус. Може да си го закупите в бяло, розово, алено, пурпурно алено или лилаво. С малко шанс можете да си закупите и новия тип с жълти цветове “Gold charni ”.

За да цъфти би трябвало да се обръща внимание на интервала на отмора и неговия напредък.

Подходящо място за развъждане: на ярко до полусянка с малко слънце.

Периода на отмора стартира от февруари, т.е. откакто прецъфти. През този интервал поливането се свежда до най-малко, едвам се избегне пресушаването. Когато се затопли, кактусът се изнася на открито.

Лятно време се полива умерено, през юли на всеки две седмици би трябвало да се подхранва. От август се наторява и полива по-рядко. Някои поучават в интервала от август доникъде на октомври, въобще да не се полива, даже да има посърнал тип.

В края на септември, растението се внася вкъщи и се съхранява на топло – 18-22 градуса. С намаляването на дневната светлина се появяват пъпки.

Размножава се с стръкче, което се слага в влажен субстрат. След няколко седмици то ще пусне корени.

Растението не толерира пренасяне по време на интервала, когато пъпките стартират да се образуват и по време на цъфтежа. Ако инцидентно го преместите, пъпките и цветовете могат да опадат.

Заради слабите корени не трябва да се пресажда постоянно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР