Хитър начин да запазите копъра свеж в хладилника Ароматният копър

...
Хитър начин да запазите копъра свеж в хладилника Ароматният копър
Коментари Харесай

Хитър начин да запазите копъра свеж в хладилника

Хитър метод да запазите копъра пресен в хладилника

Ароматният копър – обичана фалшификация. Без копър множеството ястия имат напълно друг усет! Лечебните му свойства са известни още от древността: минералните субстанции в състава на копъра, усъвършенстват храносмилателните процеси и пречистват кръвта. Копърът съдържа калций, фосфор, желязо и магнезий, етерични масла, витамини С, А, В, РР.

Как да съхраните копъра?
Замразяването на копъра е доста публикувано – комфортно е за предпазване във фризера и имате копър през цялата година. Копърът, който е бил изложен на ниски температури, губи своите потребни свойства!

Измийте копъра, нарежете го и го изсушете. Сложете нарязания копър в чисти, сухи буркани, покрийте с похлупак. По този метод копърът се съхранява умерено в хладилника в продължение на 2 месеца, не пожълтява и не губи усета си. Всички витамини и хранителни субстанции са изцяло непокътнати!

Всъщност, доста комфортно е да имате чист, нарязан, подготвен за консумация копър в хладилника.

През лятото постоянно е хубаво да се прибавят пресни подправки към ястията. Всяка зелена фалшификация може да бъде съхранена за дълго време благодарение на елементарен лук. Поставете зеления букет в найлонова торбичка дружно с лук, нарязан на четвъртинки.

Дръжте вързаната торбичка в хладилника и на всеки 5 дни, сменяйте лука. Всички зелени подправки – магданоз, копър, кориандър, целина – могат да се съхраняват като букет цветя в буркан с вода. Покрийте с найлонова торбичка.

Споделете с приятелите си тези потребни препоръки за предпазване на копър.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР