Хисарчани са горди с факта, че в родното им градче

...
Хисарчани са горди с факта, че в родното им градче
Коментари Харесай

Издигат паметник на Васил Левски в Хисаря

Хисарчани са горди с обстоятелството, че в родното им градче ще бъде повдигнат монумент на Васил Левски.

Общински съвет към град Хисаря към този момент е утвърдил мястото, на което ще бъде подложен бюст-паметникът на българския народен воин Васил Левски. " Мястото ще се трансформира в емблематично, в ъгъл на родолюбие и национализъм. ", безапелационен е инж. Найден Павлов, който е ръководител на Общинския съвет.

Образът на Апостола на свободата ще бъде инсталиран на бул. " Генерал Гурко " в курортния град, в парка, който се намира преди хотел " Хисар ". Също по този начин, самият парк ще бъде облагороден и трансфорат в зелен оазис.

Бюст-паметникът ще бъде изтъкнат за всички, които минават по булеварда на път за известните хотелските комплекси.

Скулптор на монумента е небезизвестният Дишко Дишков от град Сопот, а напълно скоро ще бъде оповестена и спомагателна информация за откриването на бюст-паметника на Дякон Левски.

" От свое име и от името на общината откровено благодаря на всички донори, които се включиха в благородната идея Хисаря да има монумент на Васил Левски. Както е споделил Апостола: " Всичко се състои в нашите задружни сили ". ", споделя още инж. Найден Павлов.

" Браво на всички, прегърнали драговолно и осъществили тази самодейност! ", " Ехааа! Страхотно! ", " Левски е вечен Герой от нашия край и това е доста хубаво! ", гласят множеството от реакциите на жителите на Хисар в обществената мрежа Facebook.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР