Хирурзи от Нюйоркския университет успешно са осъществили трансплантации на свински

...
Хирурзи от Нюйоркския университет успешно са осъществили трансплантации на свински
Коментари Харесай

Трансплантираха свински сърца на двама пациенти в мозъчна смърт

Хирурзи от Нюйоркския университет сполучливо са осъществили трансплантации на свински сърца на двама пациенти в мозъчна гибел, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от експертите.

Трансплантираните сърца са функционирали обикновено, не е имало показания за отхвърлянето им по време на траяли три дни опити през юни и юли, оповестиха лекарите на конференция.

Органите са генно модифицирани, с цел да се понижат рисковете имунната система на оперираните бързо да ги отхвърли.

Операциите са били осъществени откакто през месец март т.г. умря 57-годишен мъж -, който бе опериран през януари в Медицинския център към Университета в Мериленд. Мъжът страдаше от неизлечимо сърдечно заболяване и това бе късмет за оцеляването му. Причините, заради които новото му сърце не можа да действа дълго, към момента не са ясни.

Специалистите от Нюйоркския университет са тествали сърцата от свине за вируси благодарение на усъвършенствана система за мониторинг. Не са открити никакви доказателства за съществуването на така наречен свински цитомегаловирус, който беше открит в кръвта на трансплантирания пациент в Медицинския център в Мериленд и може да е съдействал за неговата гибел.

Изследователи от Нюйоркския университет трансплантираха и свински бъбреци на двама пациенти в мозъчна гибел през 2021 година

Засега те имат вяра, че сходни присаждания са по-безопасни при хора в мозъчна гибел, в сравнение с при живи пациенти. Те означават също, че интервенциите са повече с осведомителен темперамент, тъй като могат да се вършат биопсии вършат по-често.

“Тестването дава големи елементи ", показа доктор Робърт Монтгомъри, шеф на Центъра за трансплантации към Нюйоркския университет.

" Успяхме в действително време да заснемем всичко, което се случи през този 72-часов интервал ", добави той.

Доставката, превозването, самата намеса по трансплантацията и всички действия по имуносупресията са осъществени по същия метод, както при нормалните сърдечни трансплантации с човешки орган, споделят лекарите.

Продължилите 72-часа опити са дали предварителни данни, само че доста въпроси към момента остават без отговори, отбелязва доктор Монтгомъри.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР