Хиршер отвя конкуренцията в Аделбоден за 66-та победа в Световната

...
Хиршер отвя конкуренцията в Аделбоден за 66-та победа в Световната
Коментари Харесай

Хиршер отвя конкуренцията в Аделбоден за 66-та победа в Световната купа

Хиршер отвя конкуренцията в Аделбоден за 66-та победа в Световната купа
Австриецът Марсел Хиршер продължи с цялостната си доминация в техничните дисциплини на Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто завоюва гигантския слалом в швейцарския курорт Аделбоден.

Шесткратният притежател на Големия бистър глобус бе неуверен в първия манш, където даде второ време, оставайки на 12 стотни от норвежеца Хенрик Кристоферсен, който показва ужасно каране. Хиршер обаче направи свръхестествен втори манш и поведе в класирането преди старта на последния в стартовата листа Кристоферсен, който не устоя на напрежението и даде най-слабо време от всички, приключили втория манш. По този метод Хиршер записа 66-та победа за Световната купа с време с общо време 2 минути, 26.54 секунди, а Кристоферсен въпреки всичко се подреди на второ място, само че на цели 71 стотни за австриеца. На почетната стълбичка се качи и французинът Томас Фанара, останал на 1.04 секунди от спечелилия.

Българинът Алберт Попов даде време 1 минута 15.89 секунди в първия манш и приключи на 41-во място.

Хиршер продължава да води безапелационно в генералното класиране, като към този момент има 876 точки, с 365 повече от втория Кристоферсен. Норвежецът се изкачи до второ място в класирането за гигантския слалом с 302 точки, измествайки Алексис Пинторо, който е с 276 точки. Хиршер води в дисциплината с 540 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР