Хипократ казва, че изкуството на медицината се състои от три

...
Хипократ казва, че изкуството на медицината се състои от три
Коментари Харесай

Проф. Коларов: За съжаление се сбъдва всичко, което каза ген. Мутафчийски за К-19

Хипократ споделя, че изкуството на медицината се състои от три детайла: болест, болен и доктор. Две елементи от това уравнение са непожелателни, само че евентуални... имаме и заболявания, и заболели, значимото е да ги има лекарите, че другояче сме за на никое място.

Определено обстановката се промени на цялата планета. Нашият естествен живот буксува на място. Настъпиха големи промени в душeвността, натрупа се голямо напрежение. Дано бентът да не се скъса. Да протестираш против маските е рисково.

Това сподели за "България заран " ревматологът и ръководител на Дружеството на писателите лекари "Димитър Димов " и на здравното сдружение по остеопороза и остеоартроза проф. Златимир Коларов.

По негово мнение дистанцията и маските са наложителни.



"Трябва да си поправяме държанието, да създадем модел на живот ", добави той.

"Ако бяхме взели шведския модел, щяха да загинат 3500 души в средата на май. Като общество би трябвало да се грижим за сираците, болните, инвалидите и възрастните ", означи още лекарят за Bulgaria ON AIR.

"Всичко, което сподели ген. Мутафчийски и останалите членове на Щаба, се сбъдва, за жалост ", акцентира проф. Коларов.

Според него доста от хората, страхувайки се от Ковид-19, са умряли точно от боязън и са забавили лекуването на сърдечните си болести.
"Въпросът е в съблюдаване на баланс. Контактът с доктор би трябвало да е регулярен ", разяснява той.

В Народната библиотека следва и представянето на книгата му.

"Книгата ми е за история, извадена от нашата реалност. Баща ми ми описа за случай преди години за лекарска неточност. Зад всяка диагноза се крият ориси. Тя записва факт, само че в случай че не работим с користолюбие, не става. Няма доктор, който като се прибере у дома, да не се сети за някой болен. Често пъти споделям на моите студенти да одобряват специалността си като задача ", описа още ревматологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР